Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σχέδια Βελτίωσης: Ερώτηση ΚΚΕ σε Λιβανό για τις περιφράξεις
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Σχέδια Βελτίωσης: Ερώτηση ΚΚΕ σε Λιβανό για τις περιφράξεις
20.04.2021 | 12:03

Σχέδια Βελτίωσης: Ερώτηση ΚΚΕ σε Λιβανό για τις περιφράξεις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση σχετικά με διαμαρτυρίες αγροτών και γεωπόνων της Λήμνου για την εμφάνιση του προβλήματος των περιφράξεων στα Σχέδια Βελτίωσης, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με διαμαρτυρίες αγροτών και γεωπόνων της Λήμνου, στα πολυαναμενόμενα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών, πέρα από την όλη ταλαιπωρία των εγκρίσεων και των πολλών πλέον επιλαχόντων, εμφανίστηκε και το πρόβλημα των περιφράξεων.

Μετά από τις εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, κάποιοι αγρότες είχαν βάλει στο εγκεκριμένο τους πρόγραμμα την τοποθέτηση απλής περίφραξης (απλό σύρμα και απλοί πάσσαλοι χωρίς τσιμέντο) για τη προστασία της μόνιμης καλλιέργειάς τους, (αμπελώνες – ελαιώνες), κυρίως από το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς αγρότες της Λήμνου τα τελευταία χρόνια και που είναι τα αγριοκούνελα.

Για την τοποθέτηση ακόμα και απλής περίφραξης χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και έγκριση από την αρχαιολογία ώστε να μπορούν να προχωρήσουν. Δυστυχώς, δεν το γνώριζαν και τοποθετήθηκαν κάποιες περιφράξεις απλές σε μεγάλες εκτάσεις άνω των 10 με 12 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα η αρχαιολογία να τους ζητά να τις ξηλώσουν, να πάρουν δείγμα και στη συνέχεια, ανάλογα με το δείγμα, να τις ξανατοποθετήσουν, ώστε να πάρουν την "έγκρισή τους". Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση των πασσάλων κατεβαίνει σχεδόν 20 πόντους κάτω από το έδαφος καθώς αποτελεί απλή περίφραξη χωρίς κάποιο δομικό - συνδετικό υλικό π.χ. τσιμέντο.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος υπουργός:

• Ποιες ενέργειες θα κάνει για να αρθεί αυτό το εμπόδιο με τις περιφράξεις σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης.
• Για τη χρηματοδότηση του συνόλου των αγροτών και κτηνοτρόφων που κρίθηκαν επιλέξιμοι για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Συντυχάκης Μανώλης».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018