Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος αγωγής υγείας για παιδιά με θέμα τα ατυχήματα
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Λήμνος: Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος αγωγής υγείας για παιδιά με θέμα τα ατυχήματα
07.05.2021 | 20:34

Λήμνος: Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος αγωγής υγείας για παιδιά με θέμα τα ατυχήματα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Γ. Πατούλης: «Ως Δίκτυο συμβάλουμε στη διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσω της ενημέρωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αβδήρων, Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Δράμας, Ελασσόνας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Λήμνου, Λοκρών, Μεσσήνης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Παλαμά υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Μαΐου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

programma agogis ygeias

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 3).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις, τα εγκαύματα αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

giorgos patoulis

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε: «Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, του προγράμματος "Αγωγή Υγείας για Παιδιά", θέλω να εκφράσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο συμμετέχει και ο Δήμος μας σε τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Και μάλιστα σε έναν κύκλο για τα παιδιά, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τους δημότες μας για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο».

Τη Δράση χαιρέτησαν επίσης o Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς, Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης η Αντιδήμαρχος Λαγκαδά και πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κα Ελισσάβετ Κοτσώνη, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων, όπως τα ατυχήματα».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018