Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μπουρνούς: «Αργός ο ρυθμός εμβολιασμών στον Νομό Λέσβου»
ikteo limnou
Μπουρνούς: «Αργός ο ρυθμός εμβολιασμών στον Νομό Λέσβου»
21.05.2021 | 21:18

Μπουρνούς: «Αργός ο ρυθμός εμβολιασμών στον Νομό Λέσβου»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει για το άνοιγμα του Τουρισμού και διαφημίζει την επιστροφή σε μια επίπλαστη κανονικότητα, ο ρυθμός των εμβολιασμών στο Νομό μας παραμένει αργός», δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπουρνούς: «Την ώρα που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει θέσει την έγκαιρη υλοποίηση του εμβολιασμού του πληθυσμού ως βασική προϋπόθεση εξόδου από την υγειονομική κρίση, τα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου παραμένουν αθωράκιστα, εξαιτίας του ελλιπούς σχεδιασμού της κυβέρνησης, αφού μέχρι σήμερα μόνο 16.879 συμπολίτες μας έχουν πλήρως εμβολιαστεί σε όλο το Νομό.

Στις 10 Μαρτίου είχα επισημάνει εγκαίρως προς τον Υπουργό Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τις ελλείψεις στον σχεδιασμό και τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο εμβολιασμό του πληθυσμού του Βορείου Αιγαίου.

Είχε, επιπλέον, επισημανθεί ότι αν συνεχιζόταν ο ιδιαίτερα βραδύς ρυθμός εμβολιασμών, οι επιπτώσεις τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και τις τοπικές οικονομίες των νησιών μας θα είναι καταστροφικές, εφόσον τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποτελούν παραθεριστικούς προορισμούς εν όψει καλοκαιριού.

Η ουσιαστική απάντηση της Κυβέρνησης – γιατί τυπικά εδώ και δύο μήνες δεν έχει απαντήσει δια του Υπουργού της – ήταν ο πλήρης εμβολιασμός μόλις 13.546 πολιτών αυτές τις 70 ημέρες, ποσοστό ιδιαίτερα μικρό για την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας και που θέτει εν αμφιβόλω την υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Γνωρίζαμε, εξ αρχής, ότι οι εξαγγελίες του Υπουργείου και το σχέδιο που παρουσιάστηκε, πριν την έναρξη των εμβολιασμών, εντασσόταν στην γενικότερη ροπή της Κυβέρνησης προς την επικοινωνία και όχι την ουσία».

«Τους καλούμε, λοιπόν, έστω και τώρα, να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά τερτίπια και να αντιμετωπίσουν, επιτέλους, με σοβαρότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού κατά του Covid-19 στο νομό μας», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

charitakis banner

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018