Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γιάννης Μπουρνούς: «Εκτός τόπου και χρόνου οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στο Β. Αιγαίο»

banner roots

Γιάννης Μπουρνούς: «Εκτός τόπου και χρόνου οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στο Β. Αιγαίο»
11.06.2021 | 10:57

Γιάννης Μπουρνούς: «Εκτός τόπου και χρόνου οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στο Β. Αιγαίο»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με την επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά την οποία εκφράζεται η έκπληξη και η έντονη ανησυχία για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Θέμα: "Εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας οι φημολογούμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου"

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με την επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά την οποία εκφράζεται η έκπληξη και η έντονη ανησυχία για την φημολογούμενη και δημοσιευθείσα στον Τύπο, επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Βόρειο Αιγαίο, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 24%. Αναφέρεται, επίσης, ότι αιτία για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών προβάλλεται, από τα δημοσιεύματα, ο χαρακτηρισμός των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως τουριστικών περιοχών.

Στην επιστολή, παρατίθενται στοιχεία ερευνών που καταδεικνύουν τη συρρίκνωση του πληθυσμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, εν αντιθέσει με αυτά του Νοτίου, κατά 9,1% τα τελευταία 40 χρόνια εξαιτίας οικονομικών και αναπτυξιακών παραγόντων ενώ ιδιαιτέρως αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την αναπτυξιακή τους πορεία.

Επισημαίνεται ότι η Λέσβος και η Χίος βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών της τουριστικής ανάπτυξης, εφόσον οι ελλείψεις σε υποδομές έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση των πτήσεων τσάρτερ αποκόπτοντας, ουσιαστικά, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τον τουρισμό από Ευρωπαϊκές χώρες.

Εκφράζεται, τέλος, εύλογα η πεποίθηση ότι είναι εκτός πραγματικότητας η ενδεχόμενη κατάταξη του Βορείου Αιγαίου στις περιοχές που οι τιμές ζώνης θα αυξηθούν, από τη στιγμή που στην περιοχή παρατηρείται κατάρρευση της κτηματαγοράς, ελεύθερη πτώση του τουρισμού ενώ, παράλληλα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνεχίζουν να υφίστανται τις συνέπειες της καταστροφικής διαχείρισης της Κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων βουλευτής
Μπουρνούς Ιωάννης».

Διαβάστε την επιστολή του ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου εδώ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το