Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άγιος Δημήτριος: Λειτουργία για την Παναγία Ελεούσα

banner roots

Άγιος Δημήτριος: Λειτουργία για την Παναγία Ελεούσα
11.06.2021 | 12:27

Άγιος Δημήτριος: Λειτουργία για την Παναγία Ελεούσα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το απόγευμα της Πέμπτης, 10 Ιουνίου 2021, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιεροθέου του Γ΄ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της ομωνύμου κοινότητας με αφορμή την πανήγυρη της Παναγίας της Ελεούσης και τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου & Βαρνάβα κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήρια του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος.

Στον Ιερό Ναό θησαυρίζεται αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης που οι Ρεϊσδεριανοί έφεραν από τον ξεριζωμό του ’22 πρώτα στη Λήμνο και στη συνέχεια στην Ιεράπετρα της Κρήτης όπου κάποιοι μετεγκαταστάθηκαν.

panagia eleoysa

Για τις αλησμόνητες και όχι χαμένες πατρίδες μίλησε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του, για την ακλόνητη πίστη των Ρεϊσδεριανών και όλων των Μικρασιατών και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε την ιστορία που με αίμα και αγώνες βάφτηκε.

Προέτρεψε δε κλήρο και λαό να προσεύχονται στον Τρισάγιο Θεό και την Κυρία Θεοτόκο να χαρίζουν υγεία και μακροημέρευση στη Σεπτή κορυφή της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η γη της Ερυθραίας, η πατρίδα των Ρεϊσδεριανών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το