Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Mednight 2021: Όλα όσα έγιναν στο νησί της Λήμνου (photos)
afoi poriazi
Φωτογραφία: mednight.eu Φωτογραφία: mednight.eu
17.06.2021 | 22:07

Mednight 2021: Όλα όσα έγιναν στο νησί της Λήμνου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Από το νησί της Λήμνου ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή MEDNIGHT 2021.

Με το Mind the Lab, την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών, άρχισε το ταξίδι από το νησί του Ηφαίστου, στόχος του οποίου είναι να τονιστεί η αξία της επιστήμης της Μεσογείου με περήφανο συνεργάτη και οργανωτή της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή την SciCo, η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων σε όλη τη Μεσόγειο.

Ισπανοί συμμετέχοντες στη δράση εξέδωσαν ενημερωτικό σημείωμα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λήμνο. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιστημονικά και τεχνολογικά γραφεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, την κοινότητα της Βαλένθια και την περιοχή της Μούρθια συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό νησί της Λήμνου για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή (MEDNIGHT). Όλες οι δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν έχουν έναν κοινό στόχο: την προώθηση και προβολή της Μεσογειακής επιστήμης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έργο που πραγματοποίησαν γυναίκες ερευνητές».

Παράλληλα, σημειώνουν πως οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Δημήτρη Μαρινάκη, Δήμαρχο Λήμνου, τον Γιώργο Δημάρη, Αντιδήμαρχο και την Πανδώρα Σιφνιώτη από τη Scico Greece, να εγκαινιάζουν τις συναντήσεις καλωσορίζοντας όλους τους εταίρους και τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών «οντοτήτων», όπως δημοτικά συμβούλια και πανεπιστήμια, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα.

mednight limnos 2

Επίσης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσίασαν τις ερευνητικές γραμμές που αναπτύσσουν στους τομείς: Μέσα παιδαγωγικής έρευνας, Φυσικοχημική και Βιοτεχνολογική Αξιολόγησης Τροφίμων-Υποπροϊόντων, Ανταποκρίσεις Καταναλωτών και Αισθητηριακή Αντίληψη Τροφίμων και Ποτών, Περιβάλλον, Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα και Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής.

mednight limnos 3

mednight limnos 4

mednight limnos 5

mednight limnos 6

mednight limnos 7

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για την αξία του «Ανοιχτού Σχολείου», όπου οι μαθητές παρουσίασαν τα τεχνολογικά τους σχέδια προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που εντοπίστηκαν, όπως η ανάπτυξη δύο συστημάτων ανίχνευσης εμποδίων για τυφλούς και ένας αυτόματος διανομέας τροφίμων για γάτες.

mednight limnos 9

Διαβάστε ολόκληρο το σημείωμα εδώ.

mednight limnos 8

mednight limnos 10

mednight limnos 11

 

Φωτογραφίες: mednight.eu

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018