Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος ζητάει ο Δήμαρχος Λήμνου

banner roots

Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος ζητάει ο Δήμαρχος Λήμνου
18.06.2021 | 11:01

Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος ζητάει ο Δήμαρχος Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε στις 15 Ιουνίου επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβάνιο, καθώς και στη Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, με την οποία αιτείται τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος στη Λήμνο.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της μεταφοράς ενός ευπαθούς προϊόντος εκτός νησιού και τις επιπτώσεις στην ποιότητα των δειγμάτων όταν αυτά παραλαμβάνονται από το εργαστήριο, η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική του αρχικού δείγματος, εφόσον έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα που εκ των πραγμάτων δύναται να αλλοιώσει την ποιότητά του.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται:

Α) Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου γάλακτος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λήμνο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ταχύτητα και κυρίως η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του ελέγχου των δειγμάτων του γάλακτος, καθώς δεν θα παρεμβάλλονται άλλοι παράγοντες ικανοί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του ελέγχου και

Β) Να ελεγχθεί η δυνατότητα επανεξέτασης των εξαιρούμενων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, κατά το προηγούμενο έτος, παραγωγών της Λήμνου που συνδέεται με την καθυστέρηση μεταφοράς των δειγμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel