Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοινή επιστολή Μπουρνού - Μιχαηλίδη σε Σκρέκα για τη θαλάσσια βλέννα

banner roots

Κοινή επιστολή Μπουρνού - Μιχαηλίδη σε Σκρέκα για τη θαλάσσια βλέννα
24.06.2021 | 17:27

Κοινή επιστολή Μπουρνού - Μιχαηλίδη σε Σκρέκα για τη θαλάσσια βλέννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα έστειλαν σήμερα οι βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τη εμφάνιση της «θαλάσσιας βλέννας» σε ακτές της Λήμνου.

Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επείγουσα επιστολή θα θέλαμε ως βουλευτές νησιών του Βορείου Αιγαίου να θίξουμε το ζήτημα της εμφάνισης της "θαλάσσιας βλέννας" σε ακτές της Λήμνου.

Ως γνωστόν, το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες στη Θάλασσα του Μαρμαρά με δυσμενείς συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες όπως η αλιεία και ο τουρισμός.

Η μετακίνηση δια των θαλασσίων ρευμάτων του φαινομένου αυτού σε ελληνικά νησιά δημιουργεί σχετικές ανησυχίες, κύρια εκ των οποίων αφορά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

Σας ζητούμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε σχετικά με το φαινόμενο αυτό που εμφανίστηκε στη Λήμνο, για το κατά πόσον είχαν υπάρξει ενέργειες του Υπουργείου σας σχετικά με την εκτίμηση του φαινομένου που είχε ήδη εμφανιστεί στη γείτονα χώρα, καθώς και για τις δράσεις που προτίθεστε άμεσα να αναλάβετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το