Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Λήμνου και Givmed ενώνουν τις δυνάμεις τους

banner roots

Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Λήμνου και Givmed ενώνουν τις δυνάμεις τους
02.07.2021 | 09:31

Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Λήμνου και Givmed ενώνουν τις δυνάμεις τους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου ανακοινώνει τη συνεργασία με την μη Κερδοσκοπική Οργάνωση GIVMED και με τα Προγράμματα MED4ALLκαι MEDforU.

Το GIVMED στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται. Με εύκολο και γρήγορο τρόπο ο πολίτης μπορεί να δωρίσει τα φάρμακα που δεν χρειάζεται σε κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία και άλλους κοινωφελείς φορείς. Έτσι, φάρμακα που περισσεύουν από μία δομή μπορούν να δοθούν σε μία άλλη που τα έχει ανάγκη. Επίσης, η Οργάνωση διατηρεί επικοινωνία με φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να χορηγούν φάρμακα που χρειαζόμαστε.

Το Πρόγραμμα MEDforALL αφορά σε πολίτες που θέλουν να δωρίσουν φάρμακα σε κοινωφελείς φορείς. Κάθε χρόνο περισσεύουν και λήγουν εκατομμύρια κουτιά φαρμάκων και την ίδια στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Το Πρόγραμμα MEDforALL παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες για εύκολη και άμεση δωρεά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή με δυο τρόπους, είτε μέσω υπολογιστή, είτε μέσω κινητού (androidiOS): Κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα να βρει ακριβώς τον κοινωφελή φορέα που χρειάζεται τα φάρμακα που θέλει να δωρίσει. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει την καταχώρηση του φαρμάκου φωτογραφίζοντας τον μοναδικό κωδικό του και την επιλογή του κοινωφελή φορέα που θέλει να υποστηρίξει ο χρήστης. Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή στο MEDforALL.

Ο κάθε πολίτης που δωρίζει φάρμακα, πρέπει να γνωρίζει ποια φάρμακα μπορεί να δωρίσει και ποια πρέπει να πετάξει στο πράσινο κάδο των εμπορικών φαρμακείων για λόγους ασφαλείας. Μάθε περισσότερα εδώ.

Με το πρόγραμμα MEDFORU δίνεται η δυνατότητα στους δημότες για την άμεση ενημέρωση του καθενός σχετικά με την διαθεσιμότητα των φαρμάκων που ψάχνει. Για τους πολίτες με πρόσβαση σε κινητές συσκευές ή υπολογιστή, αναπτύχθηκε η εφαρμογή MEDforU (medforu.org). Μέσω αυτής, ψάχνουν τα φάρμακα που χρειάζονται, βλέπουν την διαθεσιμότητα και με τα κατάλληλα δικαιολογητικά για τα οποία τους ενημερώνει η εφαρμογή μπορούν να τα παραλάβουν. Η ίδια διαδικασία, ακολουθείται και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210 3007 222, για πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα.

Screenshot 1

Screenshot 2

Screenshot 3

Screenshot 4

afisa k l

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel