Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αντικατάσταση μελών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, μετά το ξήλωμα Χατζηδιαμαντή

banner roots

Αντικατάσταση μελών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, μετά το ξήλωμα Χατζηδιαμαντή
01.10.2013 | 18:10

Αντικατάσταση μελών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, μετά το ξήλωμα Χατζηδιαμαντή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 6:30  το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του τέως Επαρχιακού Συμβουλίου Λήμνου.

Ο πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης αριθμούσε 30 θέματα και ένα από τα σημαντικότερα ήταν το θέμα που αφορούσε την αντικατάσταση των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού προσώπου "Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Δήμου Λήμνου".

Να θυμίσουμε ότι, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια  λειτουργίας του οργανισμού, πρίν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου , ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ζήτησε  τις παραιτήσεις όλων  των μελών του νομικού προσώπου. Το ρεπορτάζ εκείνες τις μέρες έκανε λόγο για  περιστατικά ασυνεννοησίας και αυθαίρετων αποφάσεων που είχαν ταράξει τους κόλπους του Ο.Ε.Π.Α.

Έτσι, εχθές, και ενώ όλοι περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συζητηθεί το θέμα, στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λήμνου δεν έλυσε τις απορίες Δημοτικών συμβούλων κάποιοι από τους οποίους στην τοποθέτηση τους ανέφεραν ότι δεν πείστηκαν από την επιχειρηματολογία του κ. Χατζηδιαμαντή για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν να ζητήσει τις παραιτήσεις και να προχωρήσει στην εκ νέου σύσταση του Οργανισμού.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χατζηδιαμαντής, αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε ότι «οι συνεχείς  αναγκαστικές αναδιαρθρώσεις, λόγω των παραιτήσεων ή η δήλωση μη συμμετοχής ορισμένων μελών του παλιού Δ.Σ του Ο.Ε.Π.Α, σε συνδυασμό με την πολυσχιδή  και πλούσια δραστηριότητα του νομικού προσώπου και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων ήταν που επέβαλλαν την οργανωτική του ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε: «Έκρινα ότι λόγω ορισμένων δυσλειτουργιών που παρουσιαστήκαν το τελευταίο διάστημα θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση, για να δώσουμε την δυνατότητα να αμβλυνθούν οι όποιες αντιθέσεις είχαν δημιουργηθεί αυτά τα χρόνια, να δώσουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα».

Πάντως απέφυγε να αναφερθεί και να ονοματίσει τις δυσλειτουργίες για τις οποίες έκανε λόγο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος  πρότεινε τα νέα μέλη του νομικού προσώπου. Έτσι, και μετά από πλειοψηφία στην ψηφοφορία που ακολούθησε, πρόεδρος αναλαμβάνει ο ίδιος ο κ. Χατζηδιαμαντής με αντικαταστάτη τον κ. Τσανταρλίώτη. Αντιπρόεδρος ο κ. Μπουλώτης με αντικαταστάτη τον κ. Κουκουλήθρα και τρίτος στην ιεραρχία ο κ. Ψυχούδης με αντικαταστάτη την κ. Μπανάβου.

Από την αντιπολίτευση ορίστηκε ο κ. Κριαρή με αντικαταστάτη τον κ. Σαρδιανό και ο κ. Σακαρίκος με αντικαταστάτη τον κ. Μαρινάκη.

Από την κατηγορία των πολίτών με ενδιαφέρον σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμου, ο Δήμαρχος πρότεινε τον κ. Καριακλή με αντικαταστάτρια  την κ. Τσιγιάννη και  την κ.Τζαννέτου με αντικαταστάτη τον κ. Λυριστή. Παραμένους στο σώμα  η κ. Μακρή, η κα Παλαιολόγου, η κα Παλογιάννη και ο  κ. Καραγιώργης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το