Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χρ. Καλογήρου: «Κατσικάκι και Αρνάκι Λήμνου αποκτούν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία»
Χρ. Καλογήρου: «Κατσικάκι και Αρνάκι Λήμνου αποκτούν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία»
20.07.2021 | 19:49

Χρ. Καλογήρου: «Κατσικάκι και Αρνάκι Λήμνου αποκτούν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τη διαβίβαση του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας «Κατσικάκι Λήμνου (KATSIKAKI LIMNOU)» και «Αρνάκι Λήμνου (ARNAKI LIMNOU)» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, για να ενταχθεί στο Μητρώο ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψε σήμερα η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε σχετικά:

«Υπέγραψα σήμερα τη διαβίβαση του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας «Κατσικάκι Λήμνου (KATSIKAKI LIMNOU)» και «Αρνάκι Λήμνου (ARNAKI LIMNOU)» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, για να ενταχθεί στο Μητρώο ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κατσικάκι και το Αρνάκι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, είναι άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Το μικροκλίμα, ο τρόπος εκτροφής με την ελεύθερη βόσκηση των ζώων στην ιδιαίτερη χλωρίδα των δύο νησιών, αυξάνουν την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε βιταμίνες και σε φυσικά αντιοξειδωτικά και τους προσδίδουν μοναδικά χαρακτηριστικά και εξαιρετική γεύση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργαστήκαν συστηματικά αυτά τα χρόνια, ώστε τα δύο αυτά προϊόντα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαστρονομική παράδοση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, να αποκτήσουν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018