Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κορωνοϊός: Η Ελένη Φαρμάκη για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών (audio)
ikteo limnou
Κορωνοϊός: Η Ελένη Φαρμάκη για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών (audio)
22.07.2021 | 21:08

Κορωνοϊός: Η Ελένη Φαρμάκη για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκίνησαν και στη Λήμνο τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 – 17 ετών κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer.

Η παιδίατρος Ελένη Φαρμάκη μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου για το θέμα, ανέφερε ότι ο κίνδυνος νόσησης για του εφήβους 15-17 ετών είναι μικρός αλλά υπαρκτός ενώ τόνισε ότι ιδιαιτέρως ευάλωτα είναι τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, διευκρινίζοντας μάλιστα πως άκρως επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η παχυσαρκία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο που παρουσιάζεται λίγες εβδομάδες μετά τη νόσηση του παιδιού. Το σύνδρομο προβληματίζει πολύ τους παιδιάτρους αφού προσβάλλει όλα τα συστήματα του οργανισμού και κυρίως την καρδιά, προκαλώντας ανευρύσματα και δημιουργεί μια γενικότερη κλινική εικόνα αντίστοιχη με αυτή της νόσου Kawasaki.

Τέλος, απάντησε σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον δισταγμό γονέων για το εμβόλιο, καθώς και εάν κινδυνεύουν τα παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα και σε τι ποσοστό μπορούν να προστατευθούν με τον εμβολιασμό.

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Φαρμάκη στον FM 100:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018