Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Οικοδεσπότης» το ΕΠΑΛ Μύρινας της «5ης Συνάντησης Σχολείων» στα πλαίσια του Comenius

banner roots

«Οικοδεσπότης» το ΕΠΑΛ Μύρινας της «5ης Συνάντησης Σχολείων» στα πλαίσια του Comenius
03.10.2013 | 13:49

«Οικοδεσπότης» το ΕΠΑΛ Μύρινας της «5ης Συνάντησης Σχολείων» στα πλαίσια του Comenius

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το ΕΠΑ.Λ. Μύρινας Λήμνου υποδέχεται 15 καθηγητές και 19 μαθητές από σχολεία της Τσεχίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Γαλλίας-Μαρτινίκα και Τουρκίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης Σχολείων Comenius.

Οι φιλοξενούμενοι θα καταφθάσουν τη Δευτέρα 7 και θα παραμείνουν στη Λήμνο για ένα διήμερο, έως και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, στα πλαίσια του θέματος "Το τοπίο ως έμπνευση", θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σχολείο και επίσης θα ξεναγηθούν στο νησί.

Το Comenius είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της, μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ σχολείων και περιλαμβάνει την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μέσω αυτού του προγράμματος οι νέοι αποκτούν συνείδηση της διαφορετικότητας, των ευρωπαϊκών πολιτισμών, ενω μυούνται σε γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών της Ευρωπαικής Ένωσης.

Υπέυθυνη υλοποίησης του προγράμματος στη Λήμνο, είναι η καθηγήτρια κ. Χρυσάνθη Μιχλιζόγλου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel