Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σεμινάρια κρουστών Νίκου Τουλιάτου στη Λήμνο

the roots web banners 06

Σεμινάρια κρουστών Νίκου Τουλιάτου στη Λήμνο
31.07.2021 | 12:40

Σεμινάρια κρουστών Νίκου Τουλιάτου στη Λήμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου, η γιορτή των κρουστών - 6ημερο μεταφερόμενο εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Καλλιτεχνικής Κοινότητας ΠΡΑΞΙΣ & του Νίκου Τουλιάτου θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 8 Αυγούστου και θα παρουσιαστεί σε συναυλία των μαθητών στις 8 Αυγούστου, Κυριακή, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Τουλιάτου.

Κόστος συμμετοχής 50€ το άτομο συνολικά ή 10€ το κάθε μάθημα για όποιον θέλει να παρακολουθήσει μεμονωμένα, χωρίς να συμμετάσχει στην παρουσίαση.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ.: 6906569835

Λίγα λόγια για τη γιορτή κρουστών

Η Κοινότητα Τέχνης ΠΡΑΞΙΣ δημιουργήθηκε από το όραμα του performer των κρουστών Νίκου Τουλιάτου και την αγάπη διαφόρων καλλιτεχνών που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και θέλησαν να το κάνουν πράξη. Μια Κοινότητα που στόχο έχει να πειραματιστεί με τον ήχο και τον ρυθμό έτσι ώστε να γίνουν εμφανή στοιχεία σε κάθε παράσταση.

Αντί να κρύβονται θα αναδεικνύονται και θα παίρνουν το δικό τους ρόλο μέσα στη κάθε Δραστηριότητα. Μέσα στις δραστηριότητες της κοινότητας εκτός από θεατρικές παραστάσεις, γίνονται μαθήματα κρουστών, αυτοσχεδιασμού, φωνητικής, τραγουδιού, χορού, υποκριτικής, αλλά και συναντήσεις μεταξύ των μελών που την αποτελούν. Ενα καλλιτεχνικό εργαστήρι, στο οποίο μπολιάζονται διαφορετικές ιδέες και γνώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία και την συνύπαρξη ισοδύναμων πολλαπλών καλλιτεχνικών ταυτοτήτων πάνω στη σκηνή. Μια συμβολή τόσο στην εξέλιξη της τέχνης αυτής καθ' εαυτής όσο και στην αέναη καλλιέργεια του ίδιου του καλλιτέχνη.

Στα πλαίσια αυτά, η Κοινότητα Τέχνης ΠΡΑΞΙΣ αποτελείται από την ομάδα κρουστών Ηχόδραση, τη θεατρική ομάδα Ηχοποιοί και την ομάδα χορού Ηχοκίνηση, όπου η μία ομάδα λειτουργεί και συνεργάζεται μέσα από την άλλη σε παραστάσεις και δρώμενα, ανταλλάσοντας γνώσεις και λειτουργώντας μέσα από αυστηρές ποιοτικές γραμμές με κοινή συνισταμένη τον ήχο, τον αυτοσχεδιασμό και τον ρυθμό.

Ωστόσο, η φύση της κοινότητας έχει ως βάση οι άνθρωποι που την αποτελούν να συνυπάρχουν ως κοινότητα και όχι ως απλή καλλιτεχνική ομάδα. Συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες, σε δράσεις αναψυχής, σε εκπαιδευτικές εκδρομές. Οργανώνουν φεστιβάλς, παραστάσεις, συναυλίες. Συμμετέχουν στην οικονομική διαχείριση και διοικητική επάρκεια της κοινότητας, εμπνεόμενοι από το αίσθημα της συλλογικής δράσης, της ατομικής ευθύνης και της αλληλεγγύης. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται μία κοινή αισθητική των πραγμάτων και της κοινωνίας γενικότερα.

Τέχνη χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς τέχνη, δεν υπάρχει. Έτσι η Κοινότητα Τέχνης ΠΡΑΞΙΣ έρχεται να δώσει το δικό της στίγμα στην κοινωνία μέσα από την τέχνη της συνύπαρξης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το