Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ερώτηση Βελόπουλου σε Πλακιωτάκη για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα
Λήμνος: Ερώτηση Βελόπουλου σε Πλακιωτάκη για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα
03.08.2021 | 19:49

Λήμνος: Ερώτηση Βελόπουλου σε Πλακιωτάκη για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα τις καθυστερήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια πλοίων που εξυπηρετούν τη Λήμνο.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λήμνου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, συχνές είναι οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στα δρομολόγια του επιβατικού πλοίου "Super Runner Jet" προς την Λήμνο. Κατά τα λεγόμενα του Έπαρχου της Λήμνου, οι καθυστερήσεις οφείλονται στις συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει τα μέλη του πληρώματος του ανωτέρω ταχύπλοου με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, στις οποίες δεν προβλέπεται η 24ωρη βάρδια, όπως στα συμβατικά πλοία τύπου "Aqua Blue". Επιπλέον, λόγω και του ρευστού της κατάστασης που επικρατεί με το πλοίο που εξυπηρετεί το σχετικό δρομολόγιο από τον λιμένα του Λαυρίου, η αρμόδια ναυτιλιακή εταιρεία δεν προχωράει στην μακροπρόθεσμη διαμόρφωση ενός παγιωμένου προγράμματος δρομολογίων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου άμεσα να σταθεροποιηθούν και να παγιωθούν τα σχετικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έστω και ελαττωμένα αριθμητικά σε σχέση με τον ισχύοντα προγραμματισμό, όσον αφορά στον κατάπλου και στον απόπλου προς και από τη νήσο Λήμνο από τουλάχιστον έναν λιμένα της Αττικής;».

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018