Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βολές Ζερδελή για το χάρτη-παρωδία του Υπουργείου Υγείας
afoi poriazi
Βολές Ζερδελή για το χάρτη-παρωδία του Υπουργείου Υγείας
04.10.2013 | 15:49

Βολές Ζερδελή για το χάρτη-παρωδία του Υπουργείου Υγείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κριτική στο Υπουργείο Υγείας, ασκεί με δήλωσή του, ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, με αφορμή την ανακοίνωσή του Υγειονομικού χάρτη της Ελλάδας, στον οποίο περιλαμβάνονται προκλητικές ανακρίβειες και χονδροειδή λάθη.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης, παρουσιάζει σε πολλές μονάδες υγείας της χώρας, υπεραυξημένο τον αριθμό των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται κατακόρυφα αυξημένος, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο της Λήμνου, στο οποίο ο χάρτης εμφάνιζε, ένα σύνολο εργαζομένων γύρω στα 600 άτομα, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν ξεπερνουν τους 150.

Σημειωτέον, ότι τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στον Υγειονομικό Χάρτη, είναι αυτά τα οποία επεξεργάζεται η τρόικα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου, άρον άρον απέσυραν το Χάρτη που άναψε φωτιές, αλλά οι αντιδράσεις είχαν ήδη προκληθεί.

Στη δήλωσή του ο κ. Ζερδελής αναφέρει:

"Για άλλη μια φορά η δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγμα προχειρότητας και παραπληροφόρησης.

Παρουσίασε με τον υγειονομικό χάρτη το Νοσοκομείο Λήμνου με σχεδόν τριπλάσιο προσωπικό από αυτό που ήδη υπηρετεί.

Αντί να παρουσιάζει πλασματικά στοιχεία, ας δει τα πραγματικά, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της στο χώρο της υγείας.

Τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας με τις δραματικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ και τα τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας είναι η απόδειξη της πλήρους αποτυχίας του μνημονίου.

Το προσδόκιμο επιβίωσης μειώθηκε, η βρεφική και περιγεννητική θνησιμότητα αυξήθηκαν, η κατάθλιψη πήρε μορφή επιδημίας και οι δείκτες υγείας μας τοποθετούν μαζί με τις τριτοκοσμικές χώρες. Το success story στο χώρο της υγείας θρυμματίσθηκε από την σκληρή πραγματικότητα".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018