Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Επιστολή διαμαρτυρίας Βλάττα, Μαρινάκη, Κακαλή στο υπ. Ναυτιλίας

banner roots

Λήμνος: Επιστολή διαμαρτυρίας Βλάττα, Μαρινάκη, Κακαλή στο υπ. Ναυτιλίας
18.08.2021 | 20:58

Λήμνος: Επιστολή διαμαρτυρίας Βλάττα, Μαρινάκη, Κακαλή στο υπ. Ναυτιλίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου συνυπογράφουν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλαττάς Λαμπρινός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή.

Στην επιστολή τους, ο Έπαρχος και οι Δήμαρχοι των δύο νησιών ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός, αλλά και όσοι άλλοι μετακινούμενοι εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιβατών οι οποίοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο πλοίο σε άλλο προορισμό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να μεταβούν αρχικά.

Και το σημαντικότερο, δεδομένης της πρόσφατης βλάβης, εγείρονται και ζητήματα και για την ασφάλεια των επιβατών.

Ως εκ τούτου, ζητείται η επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του Υπουργείου και η άμεση αντικατάστασή του, με δρομολόγηση πλοίου ικανού να εκτελεί απρόσκοπτα τα δρομολόγια στο υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν και έως ότου βρεθεί οριστική λύση.  

Οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel