Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσημη ενημέρωση από το ΙΚΑ Λήμνου για την πρώτη συνεδρίαση των Υγειονομικών Επιτοπών του ΚΕ.Π.Α στο νησί.
Επίσημη ενημέρωση από το ΙΚΑ Λήμνου για την πρώτη συνεδρίαση των Υγειονομικών Επιτοπών του ΚΕ.Π.Α στο νησί.
05.10.2013 | 19:01

Επίσημη ενημέρωση από το ΙΚΑ Λήμνου για την πρώτη συνεδρίαση των Υγειονομικών Επιτοπών του ΚΕ.Π.Α στο νησί.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Λήμνου, η Διευθύντρια του ΙΚΑ Λήμνου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του σταθμού μας (μπορείτε να διαβάσετε εδώ), σχετικά με την επίσκεψη για πρώτη φορά των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α στη Λήμνο στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο της κ. Βάβουρα, η Υγειονομική Επιτροπή που θα βρεθεί στη Λήμνο, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, θα εξετάσει 38 περιστατικά, κυρίως ψυχιατρικής φύσεως, ενώ αναμένεται άμεσα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, νέο κλιμάκιο προκειμένου να εξετασθούν και τα υπόλοιπα εκκρεμή περιστατικά.

Η μετακίνηση Υγειονομικών Επιτροπών στη Λήμνο, προκειμένου να μην ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη ή αλλού οι κάτοικοι του νησιού που πρέπει να εξετασθούν για να τους πιστοποιηθεί ποσοστό αναπηρίας, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία ήρθε καθυστερημένα και μετά απο διαδοχικές δεσμεύσεις των ιθυνόντων τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες όμως έμεναν στα λόγια.

Έτσι, με μεγάλη επιφύλαξη υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Λήμνου, τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, προς τις αρχές του νησιού, για λειτουργία των Επιτροπών μέσα στον Οκτώβρη. Αυτή τη φορά, ευτυχώς, η δέσμευση υλοποιήθηκε, ελπίζουμε όμως η εφαρμογή της να έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα.

Να μην αποτελεί δηλαδή ένα προσωρινό μέτρο, για να εξευμενίσει τη δυσφορία των Λημνιών που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία τα τελευταία χρόνια, μετά την αλλαγή του καθεστώτος, (θυμίζουμε ότι υπήρξε περιστατικό, στο οποίο η ασφαλισμένη περίμενε ένα χρόνο από τη στιγμή που είχε καταθέσει τα χαρτιά της για να την καλέσουν να περάσει από Επιτροπή, και άγνωστο πόσο θα περίμενε ακόμη, έαν δεν κατέφευγε σε δικαστικά μέσα, καταθέτοντας εξώδικο στη διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ, διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη καθυστέρηση), αλλά μια μόνιμη υποχρέωση της Διεύθυνσης Αναπηρίας, να συμπεριλάβει και τη Λήμνο, στις περιοχές στις οποίες συνεδριάζουν Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α.

Διαβάστε εδώ την επιστολή της Διευθύντριας του ΙΚΑ κας Βάβουρα προς τον Δήμαρχο Λήμνου.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018