Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΝΙΜΑ για Seajets: «Πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο | Αρνούνται να τα μεταφέρουν ασυνόδευτα»
ΑΝΙΜΑ για Seajets: «Πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο | Αρνούνται να τα μεταφέρουν ασυνόδευτα»
19.08.2021 | 17:16

ΑΝΙΜΑ για Seajets: «Πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο | Αρνούνται να τα μεταφέρουν ασυνόδευτα»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Seajets καυτηριάζει η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, υποστηρίζοντας πως η ακτοπλοϊκή εταιρεία αρνείται να μεταφέρει στην Αθήνα ασυνόδευτα άγρια πουλιά που εντοπίζονται τραυματισμένα στη Λήμνο.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της ΑΝΙΜΑ αναφέρεται:

«Τα πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο-επειδή η μοναδική εταιρεία που κάνει δρομολόγια προς Λαύριο αρνείται να τα μεταφέρει ασυνόδευτα.

Ενώ όλες οι άλλες εταιρείες στο Αιγαίο μεταφέρουν τραυματισμένα άγρια πουλιά, που ΔΕΝ έχουν ιδιοκτήτη και που ιδιοκτήτης τους είναι η ελληνική πολιτεία, κι έτσι λαμβάνουν περίθαλψη και επιστρέφουν στα νησιά τους υγιή, 

η εταιρεία που εξυπηρετεί τη Λήμνο έχει αφήσει ήδη πολλά τραυματισμένα πουλιά να πεθάνουν αβοήθητα στο νησί. Ακόμη και στις εκκλήσεις του τοπικού δασαρχείου παραμένει ανένδοτη. Ακόμη κι αν οι συνεργάτες μας εκεί προτείνουν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι το πλοίο ουδεμίαν ευθύνην φέρει κλπ.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς, δεν μπορεί ένας πολίτης να κάνει ένα aller retour  ταξίδι  για να φέρει το ζώο κι άλλο ένα για να το επιστρέψει όταν γίνει καλά. 

Χρειάζεται απλώς ένας καπετάνιος πατριώτης να ερμηνεύσει σωστά τη νομοθεσία, που αφορά οικόσιτα ζώα, και να δεχτεί να μεταφέρει το ζώο στο μικρό χαρτόκουτό του, να πληρωθεί και το κόστος μεταφοράς του σαν δέμα. Και τέτοιος καπετάνιος δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα .

Ηδη έχουν πεθάνει γεράκια αβοήθητα σε χέρια εθελοντών, και μια πετροτριλίδα με σπασμένα πόδια περιμένει ακόμη κάποιον να δείξει ευαισθησία....

Κάνουμε έκκληση, αν κάποιος προτίθεται άμεσα να ταξιδέψει από Λήμνο προς τα εδώ, να επικοινωνήσει μαζί μας. 

Κι ακόμη ποιο ηχηρή έκκληση στην εταιρεία, να αλλάξει τη στάση της προς όφελος της ελληνικής φύσης».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018