Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος – Δημοτικό Συμβούλιο: Τελεσίγραφο σε Πλακιωτάκη και Seajets για αντικατάσταση του Aqua Star

banner roots

Λήμνος – Δημοτικό Συμβούλιο: Τελεσίγραφο σε Πλακιωτάκη και Seajets για αντικατάσταση του Aqua Star
21.08.2021 | 14:33

Λήμνος – Δημοτικό Συμβούλιο: Τελεσίγραφο σε Πλακιωτάκη και Seajets για αντικατάσταση του Aqua Star

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 21 Αυγούστου, δια τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων, με μοναδικό θέμα το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα πλοία που εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα.

Το συλλογικό όργανο του Δήμου Λήμνου ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Μαρινάκη να σταλεί ψήφισμα με το οποίο θα απαιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο η άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για αντικατάσταση του πλοίου Aqua Star.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης στο έγγραφο θα τονίζεται ότι «το πλοίο είναι ακατάλληλο και ζητάμε την αντικατάστασή του. Το πλοίο που θα μπει θα πρέπει να είναι ικανό -ανάλογης δυναμικότητας και κατηγορίας, ώστε να εξυπηρετήσει το μεταφορικό έργο των νησιών μας για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας είναι σε ισχύ».

Κόκκινη γραμμή ορίστηκε η ερχόμενη Τετάρτη (25/8). Μέχρι τότε δίνεται το χρονικό περιθώριο στον υπουργό και την ανάδοχη εταιρεία να δώσουν λύση. Εάν έως τότε το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, θα παρθούν νέες αποφάσεις από τους φορείς για συνάντηση με τον υπουργό και πιθανόν κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί δε, ότι από διάφορες πλευρές τέθηκε το θέμα των άμεσων κινητοποιήσεων -συμβολικών ή δυναμικών- ωστόσο αυτό στο οποίο κατέληξαν είναι πως, καθότι η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ένα ενδεχόμενο «κλείσιμο» του λιμανιού θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι επισημάνθηκε μεν η απουσία από τη συνεδρίαση του βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά τονίστηκε ότι, οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν με τον ίδιο επικεφαλής ως βουλευτή και μέλος της κυβέρνησης.

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου για το ακτοπλοϊκο: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το