Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για το ακτοπλοϊκό

banner roots

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για το ακτοπλοϊκό
21.08.2021 | 21:16

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για το ακτοπλοϊκό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με αφορμή τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το ακτοπλοϊκό:

«Στην έκτακτη συνεδρίαση του διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου της 21-8-2021 με μοναδικό θέμα τα οξυμένα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Άγιος – Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, ψηφίσαμε να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον υπουργό ναυτιλίας όπου να απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση του προβληματικού πλοίου AQUA STAR, με την προϋπόθεση να αναδεικνύονται στην απόφαση αυτή οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου ναυτιλίας, πέρα από τις ευθύνες της εταιρείας, για τις επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, καθώς και να απαιτείται πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβατικό κοινό και οχήματα, αξιόπλοο, με σταθερά δρομολόγια.

Δεν συναινέσαμε στην κωλυσιεργία του τύπου "να δούμε την απάντηση του υπουργού στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις 25/8 και μετά να πάει επιτροπή στο υπουργείο και αν δεν έχουμε αποτελέσματα να δούμε κινητοποιήσεις".

Διατυπώσαμε την θέση ότι καμιά απόφαση δημοτικού συμβουλίου, καμιά επιτροπή δεν θα έχει αποτελέσματα, αν δεν γίνονται κάτω από την πίεση μαζικών, αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Επίσης διατυπώσαμε την θέση ότι το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες στο νησί μας δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά εμφανίζεται και μάλιστα πιο οξυμένο τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή όπως διαπιστώσαμε δεν υπήρχε διάθεση για άμεσες κινητοποιήσεις τόσο από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, όσο και από την πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων, καλούμε όλες και όλους στη σύσκεψη των σωματείων που διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, με σκοπό να διαμορφωθεί πλαίσιο αιτημάτων και μορφές πάλης για τις συγκοινωνίες του νησιού μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel