Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - ΠΝΟ: Ανοιχτή καταγγελία για τα προβλήματα με το Aqua Star

the roots web banners 06

Λήμνος - ΠΝΟ: Ανοιχτή καταγγελία για τα προβλήματα με το Aqua Star
22.08.2021 | 14:55

Λήμνος - ΠΝΟ: Ανοιχτή καταγγελία για τα προβλήματα με το Aqua Star

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτή καταγγελία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για τα προβλήματα με το Aqua Star στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα:

«Με αφορμή τα διαδραματισθέντα πρόσφατα γεγονότα εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων αναχώρησης του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ “Aqua Star” τόσο από το λιμάνι του Λαυρίου όσο και από το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, λόγω βλαβών στην μηχανή και στον κεντρικό καταπέλτη, η Ομοσπονδία μας αισθάνεται την υποχρέωση πρώτα απ’ όλα να εκφράσει την συμπαράσταση της στους επιβάτες του πλοίου για την καταταλαιπώριση τους και ταυτόχρονα να συγχαρεί όλα τα μέλη του πληρώματος τα οποία με υπεράνθρωπες προσπάθειες αποκατέστησαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Δεν μπορεί όμως να μείνει αναπάντητο το ερώτημα ποιος τελικά φταίει τόσο γι αυτό όσο και για τα παρόμοια συμβάντα που παρατηρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εντατικοποίησης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Σαφώς οι μόνοι οι οποίοι δεν φταίνε είναι οι Πλοίαρχοι και τα πληρώματα των πλοίων στους οποίους δυστυχώς φορτώνονται, ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα, κάθε φορά οι αμαρτίες των πράγματι υπευθύνων.

Και ρωτάται εν προκειμένω ευθέως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο αρμόδιος κλάδος Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, εάν πράγματι διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς όλοι οι σχετικοί επιβαλλόμενοι έλεγχοι προτού χορηγηθούν οι αντίστοιχες άδειες για την δρομολόγηση όχι μόνο του συγκεκριμένου πλοίου αλλά και όλων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων. Και δεν εννοούμε μόνο το πλοίο σαν πλοίο αλλά και αν πράγματι τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί συμπεριλαμβανομένων και των όσων ορίζονται για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτικών μας.

Οι "παροικούντες στην Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν πολύ καλά ότι δυστυχώς οι έλεγχοι που γίνονται όχι μόνο είναι λιγοστοί αλλά δυστυχώς είναι και ανεπαρκείς. Και το δυσμενέστερο δεν γίνεται κανένας μετά ταύτα έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πράγματι οι όποιες παρατηρήσεις αποκαταστάθηκαν ώστε να μην επαναληφθούν.

Φρονιμότερο θα ήταν λοιπόν κάθε αρμόδιος να κάνει την αυτοκριτική του για το αν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του και αν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του και μετά ταύτα να ψάχνει να βρει τρίτους υπευθύνους.

Η Ομοσπονδία μας ευθέως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Οι συνεχείς και υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ναυτικών μας οι οποίοι στην κυριολεξία υπεραπασχολούνται και υπερβαίνουν κατά πολύ, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Ομοσπονδία μας, τα επιτρεπτά όρια και ώρες απασχόλησης δεν αρκούν από μόνες τους να καλύψουν όλα τα προβλήματα.

Δεν είναι δυνατόν και δεν εξηγείται διαφορετικά πως ένα πλοίο που πέρασε πρόσφατα τους σχετικούς ελέγχους να παρουσιάσει αμέσως με την έναρξη των δρομολογίων του τέτοιου είδους προβλήματα.

Η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και των δρομολογίων των πλοίων δεν επιδέχεται καμία απολύτως έκπτωση. Αυτό ας το ακούσουν καλά όλοι οι αρμόδιοι.

Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν απολύτως. Τέρμα οι εκπτώσεις.

20 Αυγούστου 2021

Για την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Ο Γενικός Γραμματέας

Εμμανουήλ Τσικαλάκης».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel