Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γενική Συνέλευση για το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Λήμνου
Γενική Συνέλευση για το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Λήμνου
07.10.2013 | 13:23

Γενική Συνέλευση για το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου, καταγγέλλει μαζί με όλους τους εργαζόμενους την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι "ο νόμος 3986/11 που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αποκλείει τους εποχικά εργαζόμενους που συμπλήρωσαν 450 ημέρες επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, από τα «ψίχουλα» της επιδότησης των 360€, ενώ η κατάσταση θα χειροτερεύσει από 1/1/2014, που ίδιος νόμος προβλέπει αυστηρότερες προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις. Οι μεγαλοεργοδότες στο χώρο του τουρισμού αυξάνουν τα έσοδα, νέα αντιλαϊκή επίθεση μας περιμένει στη γωνιά με νέους εκβιασμούς και ψέματα αλλά και με φρούδες ελπίδες για έξοδο από τη κρίση".

Το Σωματείο διεκδικεί:

• Όχι στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας

• Επιδότηση ανεργίας για όλους τους ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά

• Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους

• Συλλογικές Συμβάσεις στα ξενοδοχεία χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων με κάλυψη των απωλειών που είχαμε από τη Σύμβαση που ισχύει από τον Ιούλη του 2012 • Άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων και την υπογραφή σύμβασης στον Επισιτισμό, με τους όρους που περιελάμβανε η προηγούμενη. Η κατάργηση του επιδόματος θα οδηγήσει τα κοινωνικά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια. Απαιτούμε τη μη κατάργηση του επιδόματος.

Το Σωματείο, τέλος, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση τους ξενοδοχοϋπάλληλους στα γραφεία του, στο Παπουτσίδειο κτίριο την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018