Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μπουρνούς για Παν/μιο Αιγαίου: «Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους»
Μπουρνούς για Παν/μιο Αιγαίου: «Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους»
27.08.2021 | 21:17

Μπουρνούς για Παν/μιο Αιγαίου: «Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων και τον αριθμό των εισακτέων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχολιάζει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις νέες και τους νέους του Νομού μας που σε τόσο αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν να εισαχθούν στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας. Η χαρά μας θα ήταν μεγαλύτερη, αν οι αναχρονιστικές εμμονές Κεραμέως-Μητσοτάκη και η περιφρόνησή τους για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν στερούσαν από χιλιάδες παιδιά τα όνειρά τους για πανεπιστημιακές σπουδές.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είχαν ολέθρια αποτελέσματα, με καταβαράθρωση του αριθμού εισακτέων. Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους. Μεθαύριο αυτό το σαμποτάρισμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα γίνει αφορμή για να προχωρήσει η κ. Κεραμέως σε κλείσιμο τμημάτων και συρρίκνωσή του. Την προειδοποιούμε να μη το τολμήσει. Και η χώρα μας και τα νησιά μας χρειάζονται περισσότερους, όχι λιγότερους φοιτητές».

«Οι προκλήσεις του μέλλοντος, η δίκαιη ανάπτυξη, η ευημερία, η ψηφιακή μετάβαση, η μείωση των ανισοτήτων, απαιτούν περισσότερους και όχι λιγότερους, πτυχιούχους και επιστήμονες. Μια άλλη κυβέρνηση θα φροντίσει γι’ αυτό», καταλήγει ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018