Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση με τον Έπαρχο και τoν Δήμαρχο Λήμνου είχε ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ

the roots web banners 06

Συνάντηση με τον Έπαρχο και τoν Δήμαρχο Λήμνου είχε ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ
08.09.2021 | 13:58

Συνάντηση με τον Έπαρχο και τoν Δήμαρχο Λήμνου είχε ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για τα ζητήματα μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, του προσωπικού καθαριότητας και τα κτιριακά προ-βλήματα των σχολείων

  Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των σωματείων των εκπαιδευτικών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, συναντήθηκαν με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Λήμνου και έθεσαν τα ζητήματα μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, του προσωπικού καθαριότητας και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων.

  Από τον Έπαρχο Λήμνου ζήτησαν την έγκαιρη εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που μετακινούνται από τα χωριά στα γειτονικά σχολεία, αλλά και της δωρεάν μεταφοράς εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τη Μύρινα στο Μούδρο. Ζήτησαν ακόμη την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων, ώστε οι μετακινούμενοι μαθητές να καταλαμβάνουν το 50% των θέσεων του λεωφορείου προκειμένου να τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού. 

  Ο Έπαρχος Λήμνου δήλωσε αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, επικαλούμενος την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, αλλά και την έλλειψη σαφών οδηγιών ως προς τον ανώτερο αριθμό των μαθητών μέσα στο λεωφορείο.

  Από τον Δήμαρχο Λήμνου, ζήτησαν τη διάθεση προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων της ημέρας, ώστε να τηρείται η σχολαστική καθαριότητα των σχολείων σύμφωνα και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Επίσης τέθηκαν ξανά τα κτιριακή προβλήματα του Γυμνασίου Μύρινας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας.

  Ο Δήμαρχος είπε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού καθαριότητας σε όποια σχολεία είναι ελλιπείς, ανάλογα και με τα κονδύλια που έχει πάρει ο Δήμος από το κράτος. Για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων που αναφέρθηκαν είπε και πάλι για τις μελέτες που έχουν βαλτώσει με ευθύνη των αντίστοιχων υπηρεσιών, ενώ για το Γυμνάσιο Μύρινας είπε ότι θα βρει τρόπο να λειτουργήσει φέτος με καλύτερους όρους σε ό, τι αφορά τις υπάρχουσες αίθουσες. Τέλος, ανέφερε για άλλη μια φορά την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε ανέγερση σχολικών κτηρίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε νέο οικόπεδο που θα παραχωρήσει ιδιώτης, με αποτέλεσμα να αλλάξει η χρήση των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Μύρινας (θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και το παλιό κτήριο θα γίνει μουσείο ή κάτι άλλο).

  Οι εκπρόσωποι των σωματείων των εκπαιδευτικών είπαν ότι μέχρι να γίνει αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών και η επισκευή του παλιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας προκειμένου να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα για του μαθητές αυτού του σχολείου, καθώς και η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών για την επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και την επισκευή της σκεπής της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα ψυχοκινητικής για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας.

  Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση του μετώπου εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών ώστε να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων διεκδικούμε :

  • ✔ Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη.
  • ✔ Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • ✔ Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
  • ✔ Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • ✔ Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.
  • ✔ Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε µέσα προστασίας, υλικά και υποδοµές.
  • ✔ Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεµάτων.
  • ✔ Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
  • ✔ Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων.

Όχι στον εκβιασµό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι  ποινές και οι απολύσεις

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το