Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Λήμνος | Ακινητοποιήθηκαν τρία πλοία της λόγω αδυναμίας ανεφοδιασμού
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Λήμνος | Ακινητοποιήθηκαν τρία πλοία της λόγω αδυναμίας ανεφοδιασμού
09.10.2013 | 13:49

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Λήμνος | Ακινητοποιήθηκαν τρία πλοία της λόγω αδυναμίας ανεφοδιασμού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκεται η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, αφού τα προβλήματα ρευστότητας τα οποία σντιμετωπίζει, εμποδίζουν πια την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων στις γραμμές του Αιγαίου.

Με διαδοχικές χτεσινές ανακοινώσεις της εταιρείας αλλά και της θυγατρικής της Σι Λινκ Φέρρις Ν.Ε.έγινε γνωστό, ότι τα δρομολόγια των πλοίων Aqua Maria, EUROPEAN EXPRESS και AQUA JEWEL, δεν θα εκτελέσουν τα δρομολόγια τους, λόγω εμπλοκής στον ανεφοδιασμό των πλοίων.

Συγκεκριμένα στις ανακονώσεις αναφέρεται:

"Η Σι Λινκ Φέρρις Ν.Ε. ανακοινώνει ότι το δρομολόγιο του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA, σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, από Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα, καθώς και η επιστροφή του δεν θα εκτελεστεί λόγω εμπλοκής στον ανεφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. ανακοινώνει, επίσης, ότι το δρομολόγιο του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, από Καβάλα για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Καρλόβασι – Άγιο Κήρυκο καθώς και η επιστροφή του, δεν θα εκτελεστεί για τον ίδιο λόγο".

Η ΝΕΛ τέλος ανακοινώνει ότι "τα παρακάτω δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL από Παρασκευή 11/10/2013 έως Δευτέρα 14/10/2013 : α) Λαύριο – Κέα – Κύθνος – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σίκινος – Φολέγανδρος – Κίμωλος – Μήλος β) Μήλος – Κίμωλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Νάξος – Πάρος – Σύρος γ) Σύρος – Πάρος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος – Κίμωλος – Σίφνος – Σέριφος – Πάρος – Σύρος δ) Σύρος – Κύθνος – Κέα - Λαύριο δεν θα εκτελεστούν λόγω εμπλοκής στον ανεφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα.

Και στις 3 γνωστοποιήσεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι "οι επιβάτες που είχαν εισιτήρια για τα ανωτέρω δρομολόγια ενημερώνονται και προωθούνται στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας". Άγνωστο, βέβαια, παραμένει πως θα συμβεί αυτό σε προορισμούς όπως η Λήμνος κι ο Άγιος Ευστράτιος, στους οποίους δεν προσεγγίζουν άλλα πλοία, εκτός απ αυτά που...έμειναν από καύσιμα!

Το πρόβλημα, πάντως, το οποίο αντιμετωπίζει η εταιρεία δεν είναι καινούριο. Πολλοί επιβάτες έχουν γίνει μάρτυρες το τελευταίο καιρό, επιπλέον καθυστερήσεων των αναχωρήσεων των πλοίων, αφού πολλές φορές η ΝΕΛ, αναγκάζεται να προχωράει στον ανεφοδιασμό των πλοίων την τελευταία στιγμή, ενώ οχήματα και επιβάτες, περιμένουν μπροστά απ τον καταπέλτη για να επιβιβαστούν, συνθέτοντας χωρίς υπερβολή εικόνες τριτοκοσμικής χώρας...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η φωτογραφία που δημοσιεύουμε παρακάτω, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο EUROPEAN EXPRESS, έπρεπε να αναχωρήσει για το λιμάνι της Λήμνου, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 3 το μεσημέρι, οι επιβάτες ενημερώθηκαν οτι θα αποπλεύσει στις 8 το βράδυ, αλλά τελικά απέπλευσε μετά τις 10, με την τελευταία δίωρη και πλέον καθυστέρηση, να οφείλεται στον υπερβολικά αργοπορημένο και κυριολεκτικά τελευταίας στιγμής, ανεφοδιασμό του πλοίου.

                                   fm100 thess

Μέχρι τώρα, πάντως, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία είναι γνωστό ότι έχει περιέλθει προ καιρού η εταιρεία, δεν είχε φτάσει στο σημείο να ματαιώνει δρομολόγια και να ακινητοποιεί ταυτόχρονα πλοία της.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα & Ανάθεμα", νωρίτερα σήμερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την κίνηση της Ναυτιλιακής να ματαιώσει μονομερώς τα δρομολόγια, προσθέτοντας ότι δεν έχει για κάτι τέτοιο, την έγκριση του υπουργείου.

 

Ακούστε τη δήλωση Τσανταρλιώτη

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018