Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μέχρι 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Ι.Ε.Κ και τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτησης Λήμνου | Δωρεάν η φοίτηση φέτος
Μέχρι 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Ι.Ε.Κ και τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτησης Λήμνου | Δωρεάν η φοίτηση φέτος
09.10.2013 | 14:16

Μέχρι 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Ι.Ε.Κ και τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτησης Λήμνου | Δωρεάν η φοίτηση φέτος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοινώθηκαν, χθες, οι νέες ειδικότητες που εγκρίθηκαν για το φθινοπωρινό εξάμηνο στο Ι.Ε.Κ. Λήμνου.

Πρόκειται για την ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνη η όποια όμως ενδυναμώνεται και με την ειδικότητα του Αρχιμάγειρα (chef) και προστίθενται δύο νέες ειδικότητες, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού καθώς και  Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρησήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 "Θέμα και Ανάθεμα", η υποδιευθύντρια του Ι.Ε.Κ Λήμνου κα. Σωτηριάδου Αναστασία, επισήμανε το σύντομο χρονικό περιθώριο για τις αιτήσεις, αφού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου όπως επίσης και το ότι για να δημιουργηθούν τα εν λόγω τμήματα το ενδιαφέρον θα πρέπει να ξεπερνάει τα 17 με 20 άτομα.

Η κα. Σωτηριάδου αναφέρθηκε επίσης στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ), οι οποίες θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στη Λήμνο και απευθύνονται σε τελειόφοιτους Γυμνασίου.

Στο Σ.Ε.Κ. Λήμνου έχουν εγκριθεί για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο,του έτους κατάρτισης 2013 - 2014 δύο νέες ειδικότητες, Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης-  μακιγιάζ και Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης. Η διάρκεια των σπουδών στο Σ.Ε.Κ θα είναι δύο χρόνια, σύν ένα εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.

Οι απόφοιτοι μάλιστα, αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων θα έχουν το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος.

Για πρώτη φορά φέτος λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων μέσω του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης www.gsae.edu.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής. Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 14 Οκτωβρίου.

Επίσης, από φέτος στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) θα παρέχεται δωρεάν φοίτηση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018