Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Για πρώτη φορά συνάντηση για τα ζητήματα των Ρομά στο νησί
ikteo limnou
Δήμος Λήμνου: Για πρώτη φορά συνάντηση για τα ζητήματα των Ρομά στο νησί
10.09.2021 | 09:56

Δήμος Λήμνου: Για πρώτη φορά συνάντηση για τα ζητήματα των Ρομά στο νησί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο δημοτικό γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας, συνάντηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον πληθυσμό Ρομά στο νησί μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καλλιθέας, Λιβαδοχωρίου, Νέας Κούταλης κύριοι Κυριαζής Π., Δήμος Κ., Κουντούρης Γ., η διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου κυρία Φωτοπούλου Χ. και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης κύριος Βαγιός Π. Επίσης, καλέστηκε ο μη εκλεγμένος εκπρόσωπος των Ρομά κύριος Παριανός Σ. Τη συζήτηση συντόνισε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κυρία Κυριαζίδου Σ., η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Μύρινας κύριο Ποντίκα Ι. και της προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, κυρία Μπούρδου Α.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδυθούν δυσκολίες και προβληματισμοί που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, τη σχολική διαρροή, την αναγκαιότητα τη εκπαίδευσης των ανήλικων και ενήλικων Ρομά, καθώς η ενημέρωση από τη μεριά των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά τη συμβίωση με το ντόπιο πληθυσμό.

Να σημειωθεί ότι ήταν πρώτη φορά που υλοποιήθηκε μια τέτοια πρωτοβουλία και φάνηκε – ομολογία παρευρισκομένων – εξαιρετικά χρήσιμη και βοηθητική. Στη συνάντηση μπήκαν, από κοινού, στόχοι προς υλοποίηση, με τη δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας, με στόχο την ενσωμάτωση των Ρομά.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκομένους για την ενεργή συμμετοχή τους και τη διάθεση για επίλυση των όποιων δυσκολιών, καθώς και τη διάθεση για συνεργασία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018