Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Καλούμε τους κατοίκους του νησιού απόψε στις 11 στο λιμάνι της Μύρινας»

banner roots

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Καλούμε τους κατοίκους του νησιού απόψε στις 11 στο λιμάνι της Μύρινας»
10.09.2021 | 19:21

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Καλούμε τους κατοίκους του νησιού απόψε στις 11 στο λιμάνι της Μύρινας»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Μαρινάκη για ματαίωση των αποψινών κινητοποιήσεων και καλεί τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση που οργανώνει απόψε στις 11 στο λιμάνι της Μύρινας.

Αναλυτικά, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου γιατί η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαυρίου – Αγ.Ευστρατίου – Λήμνου – Καβάλας. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η αντικατάσταση του 46χρονου προβληματικού πλοίου AQUA STAR, με το συνομήλικο και εξίσου προβληματικό ΑQUA BLUE μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για ματαίωση της κινητοποίησης αποτελεί σοβαρή υποχώρηση, υπό το βάρος των αξιώσεων της εφοπλιστική εταιρείας και των αμφίσημων απαντήσεων του πολιτικού προσωπικού τους, δηλαδή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση - συγκέντρωση την Παρασκευή 10 του Σεπτέμβρη στις 11 μ. μ. στο λιμάνι, στο χώρο κατάπλου του πλοίου, ως συνέχεια της κινητοποίησης των εργατικών σωματείων της Τετάρτης 25 Αυγούστου, προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων από το ψήφισμα της συγκέντρωσης αυτής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

• Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – από σύγχρονο, ασφαλές, αξιόπλοο πλοίο, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, και σταθερά δρομολόγια. Κάλυψη όλων των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ανάλογης ποιότητας πλοία.
• Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
• Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το