Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Μελιτινής
achilladelis
Λήμνος: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Μελιτινής
15.09.2021 | 14:04

Λήμνος: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Μελιτινής

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Μελιτινής, Ενορίας Καλλιθέας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου Γ΄.

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Λίγα λόγια για την Αγία Μελιτινή

Μελιτινή, τμηθεῖσα τὴν κάραν ξίφει,

Αἷμα προσῆγεν ὡς γλυκὺ Χριστῷ μέλι.

Η Αγία Μελιτινή έζησε κατά το έτος 160 μ.Χ., όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος ο επονομαζόμενος ευσεβής. Ο τότε λοιπόν ηγεμόνας της Θράκης Αντίοχος, σκληρός πολέμιος των χριστιανών, διέταξε να συλληφθεί και η Μελιτινή από τη Μαρκιανούπολη, που καταγγέλθηκε ότι εργαζόταν δραστήρια για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Επειδή οι απειλές δεν μπόρεσαν να τη φοβίσουν, ανέλαβε η ίδια η σύζυγος του ηγεμόνα να την άλλαξοπιστήσει. Γι' αυτό τη δέχτηκε στο σπίτι της και χρησιμοποίησε επιδέξια όλα τα σαγηνευτικά και ύπουλα γυναικεία μέσα. Αλλά αυτή που ανέλαβε να νικήσει, νικήθηκε. Υπέστη όμως μια ήττα, από 'κείνες που συγχρόνως είναι και ένδοξη νίκη. Θέλησε δηλαδή να κάνει ειδωλολάτρισσα τη Μελιτινή, και κατέληξε στο να γίνει η ίδια χριστιανή. Κατόπιν και οι δυο γυναίκες μαζί, αφού απέκρυψαν το γεγονός από τον Αντίοχο, συνεργάστηκαν και έφεραν πολλούς ειδωλολάτρες στη χριστιανική πίστη. Μανιώδης ο Αντίοχος, όταν έμαθε την αλήθεια, αποκεφάλισε τη Μελιτινή, η οποία βάδισε με θάρρος στο θάνατο και συγχρόνως στην αιώνια τρυφή και δόξα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018