Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Aegean Science Festival: Ένας εικονικός φάρος γνώσης ανάβει στη Λήμνο!
achilladelis
Aegean Science Festival: Ένας εικονικός φάρος γνώσης ανάβει στη Λήμνο!
18.09.2021 | 20:55

Aegean Science Festival: Ένας εικονικός φάρος γνώσης ανάβει στη Λήμνο!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η μαγεία των φεστιβάλ επιστήμης ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στα νησιά του Αιγαίου!

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, ένας εικονικός φάρος γνώσης ανάβει στη Λήμνο μέσα από το Aegean Science Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ με θέμα την επιστήμη και την καινοτομία στο Αιγαίο Πέλαγος. Για τρεις ημέρες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια, και να ενημερωθούν για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και τη σχέση τέχνης και επιστήμης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του στις 24 Σεπτεμβρίου, το Aegean Science Festival, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, θα φιλοξενήσουν τη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, MEDNIGHT 2021, με τις δύο περιοχές να ανοίγουν τις πόρτες των ιδρυμάτων τους στο ευρύ κοινό. Το MEDNIGHT 2021 αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων σε Ελλάδα (Κρήτη, Λήμνο), Ισπανία, Ιταλία και Μάλτα με στόχο να ενημερώσουν το κοινό γύρω από τη σημασία των ερευνών που διεξάγονται σε χώρες της Μεσογείου, για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες της και για την θέση της γυναίκας επιστήμονα στον ερευνητικό κόσμο.

To Aegean Science Festival αποτελεί το πιο πρόσφατο φεστιβάλ επιστήμης που διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία. Το πρώτο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2014 με την επωνυμία Athens Science Festival και σταδιακά καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ της χώρας. H αγάπη και ο ενθουσιασμός με τον οποίο το κοινό περιβάλλει το φεστιβάλ κάθε χρόνο ώθησε τη SciCo στη δημιουργία τοπικών φεστιβάλ επιστήμης στη Θεσσαλονίκη (TSF), τη Λάρισα (ThSF), την Πάτρα (PSF), τα Ιωάννινα (ISF), την Κύπρο (MSF) και εσχάτως στη Λήμνο (AegSF).

Τιμώντας την πλούσια ιστορία της περιοχής και αναδεικνύοντας τη σύγχρονη πραγματικότητά της, το Aegean Science Festival μετατρέπεται σε φάρο επιστημονικής γνώσης που υπόσχεται να φωτίσει το σκοτάδι. Ελάτε να διευρύνουμε μαζί τους γνωσιακούς μας ορίζοντες σε ένα ακόμη συναρπαστικό επιστημονικό φεστιβάλ!

Η επιτυχής διοργάνωση του Aegean Science Festival βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους εθελοντές. Οι εθελοντές αποτελούν την πρώτη γραμμή δράσης και τον παλμό του φεστιβάλ ενώ παίζουν αδιάσπαστο ρόλο στη ροή του κόσμου και του προγράμματος των δράσεων.

Αν θέλετε και εσείς να γίνετε εθελοντής συμπληρώστε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

Γίνε εθελοντής στο Aegean Science Festival 2021

Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης φόρμας: 14 Σεπτεμβρίου 2021.

*Το Aegean Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» με την υποστήριξη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τη συμβολή πλήθους ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Stay tuned για περισσότερα science νέα!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018