Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης αιγοπροβατοτρόφων
Λήμνος: Πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης αιγοπροβατοτρόφων
23.09.2021 | 10:57

Λήμνος: Πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης αιγοπροβατοτρόφων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσω δωρεάν προγράμματος κατάρτισης θα έχουν την ευκαιρία μόνο οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης και της Λήμνου να εκπαιδευτούν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης φέρει τον τίτλο «Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων διδασκόντων, καθηγητών και επιστημόνων του κλάδου της φυτικής και ζωικής παραγωγής, επικεφαλής των οποίων είναι ο επίκουρος καθηγητής Ηλίας Γιάννενας.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την αιγοπροβατοτροφία θα προετοιμάσει δύο ομάδες 30 νέων οι οποίοι θα εξελιχθούν σε οργανωμένους εκτροφείς - επιχειρηματίες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νέοι εκτροφείς θα αποτελέσουν τη «μαγιά» των καταρτισμένων κτηνοτρόφων στις νέες απαιτήσεις για περισσότερο φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και ορθολογική διατροφή και θα μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση, ενώ στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης. Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους νέους κτηνοτρόφους/παραγωγούς και να τους παρέχει υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους.

Σύμφωνα με το ypaithros.gr οι αιτήσεις συμμετοχής ήταν μέχρι τις 22 Αυγούστου, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης Σάκη Κοσουτζή, οι αιτήσεις του προγράμματος πήραν παράταση μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και γίνονται ηλεκτρονικά.

 

Πηγή: xronos.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018