Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σωματεία Λήμνου: «Ούτε STAR ούτε BLUE – θέλουμε καράβια σύγχρονα παντού».
afoi poriazi
Σωματεία Λήμνου: «Ούτε STAR ούτε BLUE – θέλουμε καράβια σύγχρονα παντού».
23.09.2021 | 13:50

Σωματεία Λήμνου: «Ούτε STAR ούτε BLUE – θέλουμε καράβια σύγχρονα παντού».

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή βλάβη του πλοίου Aqua Blue, εξέδωσαν σωματεία και σύλλογοι της Λήμνου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «επιβεβαιώθηκε το δίκαιο αίτημα για σύγχρονα και ασφαλή πλοία».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η βλάβη της Τετάρτης 22/9 στο υποτίθεται επισκευασμένο 46χρονο πλοίο AQUA BLUE από το πρώτο του δρομολόγιο στη γραμμή του Λαυρίου που κόστισε την ταλαιπωρία 3 επιπλέον ωρών στους 102 επιβάτες του, επιβεβαιώνει το δίκαιο του αιτήματος των εργαζόμενων και κατοίκων του νησιού μας για σύγχρονα και ασφαλή πλοία σε όλες τις συνδέσεις και κάνει ακόμα ποιο επίκαιρο το σύνθημα που ακούστηκε στην τελευταία κινητοποίηση της 19/9 στο λιμάνι της Μύρινας «Ούτε STAR ούτε BLUE – θέλουμε καράβια σύγχρονα παντού».

Συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση στη συγκεκριμένη γραμμή, είναι η κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας, η εταιρεία, αλλά και η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που έμειναν ικανοποιημένοι από την επαναφορά του υπέργηρου πλοίου, υπονομεύοντας την κινητοποίηση της 10/9.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, έτσι όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τα ψηφίσματα των τριών κινητοποιήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Άμεση αντικατάσταση των πλοίων AQUA STAR και AQUA BLUE στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – με σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια – επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ κατά 50% στο νησί μας και σε όλα τα νησιά.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018