Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου: Δωρεά χρηματικού ποσού για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας
Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου: Δωρεά χρηματικού ποσού για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας
24.09.2021 | 10:41

Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου: Δωρεά χρηματικού ποσού για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την έμπρακτη στήριξή της στους πυρόπληκτους της Εύβοιας έδειξε η Κινηματογραφική Λέσχη της Λήμνου προσφέροντας χρήματα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Ειδικότερα, προσφέρθηκε το ποσό των 500 ευρώ που συγκεντρώθηκε από φίλους της Λέσχης στο πλαίσιο προβολής της ταινίας «Ερωτική Επιθυμία» στις 25 Αυγούστου.

Η σχετική επιστολή που απέστειλε η Κινηματογραφική Λέσχη στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού αναφέρει:

«Αγαπητοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας, η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου, την Τετάρτη 25 Αυγούστου, διοργάνωσε μια προβολή κινηματογραφικής ταινίας στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Μαρούλα" της Μύρινας, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, που το φετινό καλοκαίρι αντιμετώπισαν τον πύρινο εφιάλτη και είδαν να απειλούνται ζωές, να χάνονται περιουσίες και να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής. Η ταινία ήταν η "Ερωτική Επιθυμία" (2000), το αριστούργημα του Κορεάτη σκηνοθέτη Wong Kar-Wai, που προς τιμήν της μας διέθεσε εντελώς δωρεάν, συμβάλλοντας με τη σειρά της στην προσπάθειά μας, η ελληνική εταιρεία κινηματογραφικής διανομής CINOBO.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου ανταποκρίθηκαν με ζέση στο κάλεσμά μας και γέμισαν τον Κινηματογράφο, ο οποίος δυστυχώς αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλο αυτό το ανθρώπινο κύμα αλληλεγγύης. Από τα εισιτήρια και τις προσφορές των φίλων της Λέσχης συγκεντρώθηκε το ποσό των πεντακοσίων ευρώ (€500). Το ΔΣ της Λέσχης μας αποφάσισε να απευθυνθεί στον Δήμο σας και σε συνεργασία μαζί σας να διαθέσει αυτό το ποσό για την κάλυψη όποιων αναγκών των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας κρίνετε ως αμεσότερες. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ταχύτερη διάθεση αυτού του ποσού και τη βέλτιστή δυνατή αξιοποίησή του.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου είναι ένα μη-κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα φίλων του καλού κινηματογράφου και επί σειρά ετών προσέφερε τα μέγιστα στο χώρο του πολιτισμού στη Λήμνο μέσα από πληθώρα δράσεων. Μετά από λίγα χρόνια αδράνειας, βρέθηκε το 2018 μια νέα ομάδα δραστήριων σινεφίλ να την ξαναζωντανέψει, προβάλλοντας σπουδαίες, πολυβραβευμένες ταινίες και προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού μια σπάνια ευκαιρία όχι μόνο για ποιοτική ψυχαγωγία, αλλά και κοινωνική επαγρύπνηση και δράση».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel