Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μετά το Ρωμάνου σειρά έχουν η Κρηνίδα και τα Φαρακλά
achilladelis
Μετά το Ρωμάνου σειρά έχουν η Κρηνίδα και τα Φαρακλά
24.09.2021 | 14:12

Μετά το Ρωμάνου σειρά έχουν η Κρηνίδα και τα Φαρακλά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τις εξορμήσεις σε περιοχές της Λήμνου συνεχίζει, μετά από καιρό ο Σύλλογος Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης με πρώτο σταθμό, σε αυτό τον κύκλο των επισκέψεων, να είναι το χωριό του Ρωμανού.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

rwmanoy1

Η εξόρμηση του Συλλόγου μας στο Ρωμανού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, οι οποίοι εξέφρασαν μέσα από τις ξεναγήσεις και την περιήγησή μας σε εντυπωσιακά θρησκευτικά και λαογραφικά μνημεία αλλά και στα γραφικά σοκάκια του χωριού, τον αναμενόμενο θαυμασμό που προκαλούν τα έργα των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν κοινή διαπίστωση ότι στο άλλοτε ανθηρό Ρωμανού οι σημερινοί κάτοικοι από αγάπη και μόνο για τον γενέθλιο τόπο συντηρούν μέσα από δυσκολίες και με πολύ κόπο την ποιότητα της αισθητικής του χωριού τους, η οποία βασίζεται στην ευρεία χρήση της ρωμανιώτικης πέτρας που λάξευαν οι ντόπιοι λιθοξόοι.

rwmanoy2

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηελενούδα και την Σύμβουλο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ζαφειρία Καπάνταη για την θερμή φιλοξενία και τις ξεναγήσεις στους χώρους θρησκευτικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος του χωριού τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην διακεκριμένη ζωγράφο και εικονογράφο κ. Κατερίνα Βερούτσου, η οποία μας επέτρεψε να «ανακαλύψουμε» το καλλιτεχνικό εργαστήρι που διατηρεί και να νιώσουμε ευπρόσδεκτοι στον προσωπικό της χώρο. Τέλος, η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ 2021 του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου «Λαξεύματα στον βράχο» έγινε με τη βοήθεια της κ. Μιχαλίτσας Καγκή την οποία ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση του χώρου της.

rwmanoy3

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου στην Κρηνίδα και στους γεωλογικούς σχηματισμούς στα Φαρακλά. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα.

           Για τον Σύλλογο Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης

Η Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

Χαριτίνη Φωτοπούλου                                         Ευστράτιος Σκαπέτης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018