Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 3η δράση ενημέρωσης για την ισορροπημένη διατροφή
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
12.10.2021 | 21:24

Λήμνος: 3η δράση ενημέρωσης για την ισορροπημένη διατροφή

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για τρίτη φορά στη Λήμνο θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης των διερχόμενων πολιτών για την ισορροπημένη διατροφή το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00-14.00 στην αγορά της Μύρινας - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ, από τις πτυχιούχους διαιτολόγους Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου και Κουντούρη Αικατερίνη.

Η δράση που φέρει το σύνθημα «Άλλαξε διατροφή για μια καλύτερη ζωή» γίνεται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16/10) και σκοπός της ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Λήμνου σε θέματα διατροφής, υγείας και πρόληψης με βάση τις τρέχουσες διεθνείς συστάσεις διατροφής.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας του συχνού φαινομένου της παραπληροφόρησης και της ελλιπούς ενημέρωσης, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών, υπάρχει ανάγκη δράσεων πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού του νησιού μας. Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαιδευτικού υπόβαθρου και οικονομικού επιπέδου μπορούν να λάβουν άμεσα και δωρεάν πληροφορίες από τις διαιτολόγους για τη διατροφή τους και να τις αξιοποιήσουν ανάλογα ωφελώντας την υγεία τους.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως η διατροφική εκπαίδευση των πολιτών συμβάλει στην πρόληψη εμφάνισης εκφυλιστικών νοσημάτων όπως καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδης διαβήτης.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου.

Συντονίστριες της δράσης

Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD c

Κουντούρη Αικατερίνη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

is diat votsi kountouri

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018