Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Χωρίς επίδομα ανεργίας αρκετοί Ξενοδοχοϋπάλληλοι | Ετοιμάζουν διαμαρτυρία

the roots web banners 06

Λήμνος: Χωρίς επίδομα ανεργίας αρκετοί Ξενοδοχοϋπάλληλοι | Ετοιμάζουν διαμαρτυρία
13.10.2021 | 21:56

Λήμνος: Χωρίς επίδομα ανεργίας αρκετοί Ξενοδοχοϋπάλληλοι | Ετοιμάζουν διαμαρτυρία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, καθώς διαπιστώνουν πως δεν είναι λίγοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας, εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι δραματικά για τον κλάδο μας.
Ενεργοποιείται ο κόφτης των 400 ημερών επιδότησης για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι περσινές παρατάσεις του επιδόματος ανεργίας, ν ‘αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενοι για την φετινή επιδότηση.

Καθώς και η τροπολογία για τα 50 ένσημα αφήνει εκτός επιδότησης ανεργίας όλους όσους δεν έχουν προσληφθεί από τους ξενοδόχους το καλοκαίρι του 2021,ακόμη και οι μονομερείς συμβάσεις όπως είχαν δικαίωμα του ΜΑΗ και του ΙΟΥΝΗ δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας........

Συνάδελφοι τα χρήματα του ΟΑΕΔ είναι δικά μας από κρατήσεις των μισθών μας. Η κυβέρνηση όμως αντί να δώσει στους εργαζόμενους, τα δίνει στους εργοδότες με την μορφή επιδότησης εργασίας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ,η Ομοσπονδία ,το Συνδικάτο, εκπρόσωποι Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα ,θα διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Εργασίας, για την αθλιότητα για τα νέα μέτρα που πήρε απόφαση η κυβέρνηση για τις δικιές μας ζωές.

Ο αγώνας και η συσπείρωση μας στα Σωματεία ,είναι ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε ότι μας κλέβουν

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το