Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου: Εκδήλωση για την επέτειο των 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού
achilladelis
ΚΚΕ Λήμνου: Εκδήλωση για την επέτειο των 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού
16.10.2021 | 17:54

ΚΚΕ Λήμνου: Εκδήλωση για την επέτειο των 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδήλωση για την επέτειο των 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ», η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση: «Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ "72 μέρες… Παρισινή Κομμούνα – ο προάγγελος της νέας κοινωνίας".

Κατά την προσέλευση στον χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η Κομμούνα του Παρισιού το 1871, αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους λαμπρότερους φάρους στην πάλη του διεθνούς επαναστατικού κινήματος

Η κόκκινη σημαία του προλεταριάτου που ανέμιζε στο δημαρχείο του Παρισιού για 72 μέρες, από τις 18 Μάρτη έως τις 28 Μάη του 1871, ήταν το φωτεινό έμβλημα μιας νέας εποχής στους ταξικούς αγώνες ανάμεσα στην εργατική και την αστική τάξη. Στην Παρισινή Κομμούνα η εργατική τάξη συγκρούστηκε για πρώτη φορά με τους εκμεταλλευτές της σηκώνοντας τη σημαία του αγώνα για τα δικά της αυτοτελή συμφέροντα. 

Σήμερα, αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτικά η ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, ενάντια στην αστική τάξη, στο κράτος της, στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. Να βάλουν μπρος τον μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ώστε οι καθημερινοί αγώνες να οδηγούν στην ενίσχυση του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, σε μαζική συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, στους φορείς των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των μαθητών, των φοιτητών. Να δυναμώνει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να ανοίγει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

par kom lim1

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018