Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Κώστας Αδαμίδης σπάει τη σιωπή του: «Για να μην υπάρχουν αυταπάτες»

banner roots

Ο Κώστας Αδαμίδης σπάει τη σιωπή του: «Για να μην υπάρχουν αυταπάτες»
19.10.2021 | 14:46

Ο Κώστας Αδαμίδης σπάει τη σιωπή του: «Για να μην υπάρχουν αυταπάτες»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με μια επιστολή προς τα τοπικά μέσα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου, Κώστας Αδαμίδης σπάει τη σιωπή του και καυτηριάζει την τακτική του κ. Μουτζούρη, τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί μας, όσο και για την επιλογή να μην υπάρχει εκπροσώπηση της Λήμνου στις θέσεις Αντιπεριφερειαρχών που ανακοίνωσε.

Η επιστολή αναφέρει:

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Λήμνο και τις εξαγγελίες έργων που έγιναν, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω τα εξής:

-Για τα φράγματα Κάσπακα και Ατσικής είναι απαράδεκτο, ύστερα από δύο χρόνια διοίκησης από την παράταξη του κ. Μουτζούρη να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα προόδου. Υπενθυμίζεται ότι στο αναθεωρημένο Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφ. Βορ. Αιγαίου, επισημαίνεται η έλλειψη υδάτινων πόρων στη Λήμνο και η ανάγκη για συναφή έργα κατά προτεραιότητα. Γι' αυτό και παρόμοια έργα δεν μπορεί να κρίνονται αναλογικά με άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.). Επιβάλλεται η "ωρίμανση" των έργων, που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ώστε σε ορίζοντα δεκαετίας να υλοποιηθούν έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη της Λήμνου.

-Η Μελέτη για το λιμάνι της Πλάκας και τη λειτουργία του ως Πύλης εισόδου υπήρχε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πριν την ανάληψη καθηκόντων από την παράταξη του κ. Μουτζούρη.

-Επί μέρους μελέτες για την "κατασκευή και ασφαλτόστρωση της οδού Κοντοπούλι-Αρχαιολογικός χώρος Ηφαιστείας" έχουν γίνει πριν την έλευση του κ. Μουτζούρη, όπως υπάρχει και το ποσό για την κατασκευή του έργου εγγεγραμμένο σε προϋπολογισμούς παλαιότερων χρόνων.

-Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη για το οδικό έργο Μύρινα-Θάνους-Κοντιά ως αναπτυξιακό έργο, το οποίο μελετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

-Μέχρι σήμερα βλέπουμε έργα που είχαν προγραμματιστεί και χρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου. Αναμένουμε τον Προγραμματισμό, την Μελέτη και Χρηματοδότηση νέων έργων για τη Λήμνο που είναι απαραίτητα, προκειμένου το νησί μας να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία. Εκεί πρέπει ,να κρίνεται η Περιφερειακή Αρχή και όχι στην μικροπολιτική στην οποία πάντα έχει σημαντικές επιδόσεις.

-Τέλος η ανακοίνωση πληθώρας νέων Αντιπεριφερειαρχών από συνεργαζόμενα πρόσωπα και παρατάξεις χωρίς εκπροσώπηση της Λήμνου είναι ενδεικτική της εκτίμησης, που έχει ο κ. Περιφερειάρχης για την Λήμνο και τους Λημνιούς. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel