Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ Λήμνου: Πρόσκληση σε σύσκεψη-συγκέντρωση για τα προβλήματα στα σχολεία

banner roots

ΣΕΠΕ Λήμνου: Πρόσκληση σε σύσκεψη-συγκέντρωση για τα προβλήματα στα σχολεία
22.10.2021 | 12:33

ΣΕΠΕ Λήμνου: Πρόσκληση σε σύσκεψη-συγκέντρωση για τα προβλήματα στα σχολεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόσκληση σε σύσκεψη-συγκέντρωση με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε σχολεία του νησιού απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» προς γονείς, εκπαιδευτικούς και συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 5.30 μ. μ. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Αναλυτικά, η πρόσκληση αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς, συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς βιώνουμε τις μαζικές λειτουργικές υποβαθμίσεις, τα σοβαρά κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και πρόσφατα τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
Τα παραπάνω προβλήματα έχουν υπεύθυνους την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που προωθούν και εφαρμόζουν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Γι’ αυτό και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε και πάλι μαζί. Σε κοινό αγώνα! Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικής λειτουργίας και όχι ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Γιατί έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για ένα σχολείο που δε θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές-κοινωνικές δυνατότητες της οικογένειάς τους, το χρώμα ή τη φυλή! Θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Για ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, μακριά και έξω από την αντιδραστική αντίληψη ότι υπάρχουν παιδιά «που δεν παίρνουν τα γράμματα»!
Γιατί αντιθέτως, όλα τα παιδιά, μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Για τους παραπάνω λόγους σας προσκαλούμε σε σύσκεψη-συγκέντρωση τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 5.30 μ. μ. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ημέρα πανελλαδικής δράσης για τα προβλήματα στα σχολεία, προκειμένου να διαμορφώσουμε μαζί δράσεις και μορφές διεκδίκησης για λύσεις στα προβλήματα των σχολείων των νησιών μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel