Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΔΙΕΚ Λήμνου: Για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Erasmus+ | Οι σπουδαστές ταξίδεψαν στην Ισπανία
ΔΙΕΚ Λήμνου: Για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Erasmus+ | Οι σπουδαστές ταξίδεψαν στην Ισπανία
02.11.2021 | 19:43

ΔΙΕΚ Λήμνου: Για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Erasmus+ | Οι σπουδαστές ταξίδεψαν στην Ισπανία

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, επέστρεψε από την Βαρκελώνη της Ισπανίας η παιδαγωγική ομάδα του ΔΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Στρατηγικές Ασφαλείας και Προστασίας Μουσείων και Μνημείων» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2020-1-EL01-KA102-077678.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΔΙΕΚ, «φορέας υποδοχής για το σχέδιο κινητικότητας, το οποίο είχε διάρκεια 16 ημέρες, ήταν ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/) ο οποίος σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ έπαιξε σημαντικό ρόλο ως προς την οργάνωση και το συντονισμό του σχεδίου στη Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Η παιδαγωγική ομάδα αποτελείτο από τους σπουδαστές των ειδικοτήτων "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας", Σπυράκου Όλγα, Κουφοπούλου Βασιλική, Κλειδαρά Αναστασία, Κρητικού Μαρία, Καρούσο Αριστομένη, Ρούφο Γεώργιο, Τραγάρα Γεώργιο, Τζατζάλου Θεοφανεία, Σαρίδου Ουρανία, Βαξεβάνη Ελένη, Γριτζαλή Μαρία, Αλέξιο Παναγιώτη Βουλγαρόπουλο, και την Υποδιευθύντρια του ΔΙΕΚ Λήμνου και συνοδό, κα Αρβανιτίδου Σοφία, η οποία διατέλεσε υπεύθυνη επικοινωνίας - συντονίστρια του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε workshops, διαλέξεις, κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Οι σπουδαστές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς τις ειδικότητες "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας", εφοδιάζοντας τους με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματικής τους πορεία, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ υλοποίησε για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 του οποίου τα μαθησιακά αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν συμβάλλοντας τόσο στην τοπική όσο και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Εν κατακλείδι, θα αποτελέσει άριστο οδηγό καλών πρακτικών, παρακινώντας τοπικούς φορείς και οργανισμούς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ευρωπαϊκές δράσεις», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018