Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Αναβάθμιση του Γηροκομείου της Λήμνου

banner roots

Η Αναβάθμιση του Γηροκομείου της Λήμνου
09.11.2021 | 09:53

Η Αναβάθμιση του Γηροκομείου της Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Μιχάλης Μπίσκος

Το φιλόπτωχο σωματείο «Αδελφότης ο Καλός Σαμαρείτης», πρίν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μία εκ βάθρων εσωτερική και εξωτερική κτιριακή ανακαίνηση καθώς και των εγκαταστάσεων του.

Η αποκατάσταση αυτή σήμερα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, χωρίς όμως να διακόψει την λειτουργία του ιδρύματος, αλλά εξυπηρετώντας συγχρόνως κανονικά όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούσε.

Είναι γεγονώς ότι η προσπάθεια που καταβάλεται από την παρούσα Διοίκηση, είναι υποδειγματική και μάλιστα πρωτοπόρα για τα Λημνιακά δεδόμενα, το δε έργο που υλοποιείται είναι σηματικότατο γιατί με την ολοκλήρωση του, για χρήση θα προσφέρεται ένα νέο κτίριο προσαρμοσμένο στις συγχρονες λειτουργικές απαιτήσεις, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε υπηρεσίες, όπως παρέχονται σε παρόμοια σύγχρονα ιδρύματα.

Επί πλέον η νέα Διοίκηση προχώρησε με πνέυμα εξωστρέφειας, στην για πρώτη φορά καταγραφεί του Γηροκομείου στο Εθνικό Μητρώο φορέων ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο σχετικός Νόμος για τις μη Κυβερνητικές και μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Όσον αφορά στην προσπάθεια της οικονομικής ανάταξης του σωματείου σημειώνουμε, ότι η Διοίκηση ολοκλήρωσε με επιτυχία τον διαγωνισμό εκποίησης δύο ακινήτων στο κέντρο της Μύρινας, ενισχύοντας άμεσα οικονομικά του. Επίσης καταθέτουμε την πολύ σημαντική εξέλιξη που σημειώθηκε τελευταία, σχετικά με την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Τραταρού, μέρος του οποιου περιλαμβάνει και το Ξενοδοχείο Κάστρο, όπου σύμφωνα με την διαθήκη του το ήμιση των εσόδων του κληροδοτήματος θα διατείθεται στο Γηροκομείο, εξασφαλίζοντας έτσι μελλοντικά την οικονομική επιβίωση του Γηροκομείου.

Όλα όσα προαναφέραμε δείχνουν πόσο ψηλά έχει βάλει τον πύχη της η νέα Διοίκηση, με ένα όραμα για μια ουσιαστική αναβάθμιση του Γηροκομείου, θέτοντας νέους στόχους και προοπτικές, που θα την βοηθήσουν να ανταποκριθεί στο μέγιστο κοινωνικό της έργο που επιτελεί, προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας οι οποίοι δικαιούνται τα αυτονόητα, μία ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο κ. Βαγιανό Καλλιγερή, τον Αντιπρόεδρο Ιατρό κ. Θωμά Λούκα και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το Προσωπικό του Γηροκομείου, για το πολύ αξιόλογο έργο που επιτελούν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το