Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μια Κυριακή γεμάτη καλό Λημνιό κρασί

banner roots

Μια Κυριακή γεμάτη καλό Λημνιό κρασί
10.11.2021 | 20:50

Μια Κυριακή γεμάτη καλό Λημνιό κρασί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009, ως Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού, και εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2019 εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου

- Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

- Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, μπορείτε να μάθετε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών:

Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος

  1. T. 2310281617 - e.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.– www.winemakersofnorthgreece.gr-

F: /winemakersofnorthgreece  - #winemakersofnorthgreece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.)

  1. T. 2233080324 & 210 8075512 – e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.– enoake.gr

F: /Wines of Central Greece - #winesofcentralgreece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (EN.O.A.A.)

Τ. 2294032508, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – www.enoaa.gr

F: /atticavineyards - #atticavineyards

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.)

Τ. 6979116736, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – www.peloponnesewineroads.com

F: /winesofpeloponnese - #winesofpeloponnese

Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.)

  1. T. 22420 69860 – E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

F: /Aegean islands wines - #aegeanislandswines

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete)

  1. 2816007940 – e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.– www.winesofcrete.gr

F: /winesofcrete - #winesofcrete

ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιούwww.winesofgreece.org

Στα οινοποιεία τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοιού COVID – 19. Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το