Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μητροπολίτης Λήμνου στον FM 100: «Για τον εμβολιασμό πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους πνευματικούς» (audio)
Μητροπολίτης Λήμνου στον FM 100: «Για τον εμβολιασμό πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους πνευματικούς» (audio)
13.11.2021 | 18:23

Μητροπολίτης Λήμνου στον FM 100: «Για τον εμβολιασμό πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους πνευματικούς» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με το κορυφαίο θέμα της εποχής μας, την πανδημία και τον εμβολιασμό, παραχώρησε αποκλειστικά στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευθύ λόγο απάντησε σε ερωτήματα της δημοσιογράφου σχετικά με τον εμβολιασμό τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολίου στη ζωή μας «όπως και όλα τα εμβόλια του παρελθόντος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι θεωρεί λανθασμένη την άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει οι πιστοί να ρωτούν τους κληρικούς για τον εμβολιασμό, όπως δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν για κανένα άλλο εμβόλιο. Εξήγησε ότι «όπως κανείς δεν ρωτάει τον γιατρό του αν πρέπει να λειτουργηθεί, να κοινωνήσει ή να εξομολογηθεί», έτσι και τώρα θα πρέπει να ακούει του ειδικούς και όχι τους πνευματικούς.

Πώς σχολίασε τη στάση όσων συστήνουν στους πολίτες να μην εμβολιαστούν; Τι είπε για όσους ιερείς ακολουθούν την ίδια τακτική απέναντι στο ποίμνιο;

Σε μια αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε ότι όποιος «παίρνει θέση, είναι σπουδαίο να έχει στόχο την κοινή ωφέλεια που ενώνει και όχι τη σοφία της δικής του τοποθέτησης που μπορεί να διαιρεί».

Τέλος, τι απάντησε για τους ανεμβολίαστους ιερείς της τοπικής Μητρόπολης και σε τι ενέργειες πρόκειται ο ίδιος να προχωρήσει εάν δεν εμβολιαστούν;

Ακούστε όλα όσα είπε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στον FM 100:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel