Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάει σήμερα η επ΄ αμοιβή δίωξη των αγριοκούνελων στη Λήμνο

banner roots

Ξεκινάει σήμερα η επ΄ αμοιβή δίωξη των αγριοκούνελων στη Λήμνο
18.10.2013 | 10:50

Ξεκινάει σήμερα η επ΄ αμοιβή δίωξη των αγριοκούνελων στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η δράση των συνεργείων δίωξης αγριοκούνελων στη Λήμνο.

Η επ’ αμοιβή δίωξη αγριοκούνελων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, απο ειδικά συνεργεία ομάδων κυνηγών 3−4 ατόμων/ανά συνεργείο, τα οποία θα λειτουργούν με την παρουσία έμπειρου για το σκοπό αυτό δασικού υπαλλήλου ή κυνηγού που ορίζεται ως επικεφαλής−υπεύθυνος για τη λειτουργία του συνεργείου. Τα συνεργεία συγκροτούνται με απόφαση της οικείας Δ/νσης Δασών Λέσβου

Για κάθε νεκρό άτομο αγριοκούνελου καθορίζεται αμοιβή ύψους 2 ευρώ. Η ανωτέρω αμοιβή θα καταβάλλεται με την έκδοση από την οικεία δασική αρχή ενταλμάτων πληρωμής που θα εκδίδονται επ’ ονόματι των συμμετεχόντων στα συνεργεία δίωξης, συγκεντρωτικά μετά το πέρας του προγράμματος, σύμφωνα με τον αριθμό των αγριοκούνελων και επί τη βάση του πρωτόκολλου παραλαβής πειστηρίων το οποίο θα συντάσσεται από την επιτροπή παραλαβής.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ορίζεται επιτροπή παραλαβής των πειστηρίων δίωξης. Η επιτροπή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δασών και δύο (2) υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας, δασολόγους, δασοπόνους ή δασοφύλακες. Η επιτροπή θα παραλαμβάνει συγκεντρωτικά τα καθορισμένα πειστήρια για κάθε συνεργείο δίωξης (4 πόδια/ανά αγριοκούνελο) και θα συντάσσει πρωτόκολλο παραλαβής στο οποίο θα γίνεται αναφορά στον αντίστοιχο αριθμό των νεκρών ατόμων αγριοκούνελου και το ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των πειστηρίων.

Το πρόγραμμα εξόδων των συνεργείων δίωξης αγριοκούνελων, θα ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου και απαρτίζεται από 54 συνεργεία.

Οι οριζόμενοι ως υπεύθυνοι των συνεργείων θα συντάσσουν πρωτόκολλο με τον αριθμό των φονευθέντων θηραμάτων και θα το παραδίδουν στο Δασονομείο Λήμνου, την επόμενη μέρα από την έξοδο. Το συνεργείο δίωξης πρέπει να συγκεντρώνει και να διατηρεί τα πειστήρια τα οποία θα παραδώσει στην επιτροπή παραλαβής στο τέλος της περιόδου δίωξης.

Οι δασοφύλακες του Δασονομείου και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας, είναι αρμόδιοι για την ομαλή έξοδο και ασφαλή λειτουργία των συνεργείων. 

pinakaw agriokoynelvn 1

pinakaw agriokoynelvn 2

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το