Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου: Αντίθετος με τη διαδικασία δήλωσης αποτελεσμάτων ανεμβολίαστων εργαζομένων και εργοδοτών
Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου: Αντίθετος με τη διαδικασία δήλωσης αποτελεσμάτων ανεμβολίαστων εργαζομένων και εργοδοτών
23.11.2021 | 18:44

Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου: Αντίθετος με τη διαδικασία δήλωσης αποτελεσμάτων ανεμβολίαστων εργαζομένων και εργοδοτών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Την αντίθεσή τους με τη διαδικασία δήλωσης των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και εργοδότες εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου αλλά και τους βουλευτές του Νομού Λέσβου.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου:

«Η διαδικασία που υποχρεώνει τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο και εργοδότη να δηλώσει στις αντίστοιχες πλατφόρμες του υπουργείου τα αποτελέσματα του ελέγχου των Rapid test ή των test PCR έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και στην ζωή των εργαζομένων καθώς δημιουργεί επιπλέον πίεση στην καθημερινότητα τους με την απειλή των προστίμων να παραμονεύει σε περίπτωση μη έγκαιρης δήλωσή τους από την πλευρά τους.

Θεωρούμε σαν Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου ότι από την στιγμή που ζητείται ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ για ταυτοποίηση από το σημείο που γίνεται ο έλεγχος νόσησης για covid 19 (φαρμακείο-κλινική-νοσοκομείο) και καταχωρείται άμεσα στο σύστημα το θετικό ή το αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης, θα πρέπει να γίνεται αυτόματα ταυτοποίηση από το ίδιο χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω δηλώσεις από εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής λειτουργεί ως μέτρο πίεσης για υποχρεωτικό εμβολιασμό και έχει και εισπρακτικό χαρακτήρα, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ζητάμε και την ακύρωση των προστίμων από την πολιτεία για την έως τώρα διαδικασία.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΙΣΑΑΚ                                                           ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΑ»

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018