Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Μουτζούρης: Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τη στελέχωση δομών δημόσιας υγείας

banner roots

Κ. Μουτζούρης: Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τη στελέχωση δομών δημόσιας υγείας
25.11.2021 | 11:47

Κ. Μουτζούρης: Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τη στελέχωση δομών δημόσιας υγείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα συζήτησης: «Προτάσεις και κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές» συμμετείχε, την Τετάρτη (24/11), ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στην Επιτροπή με όλες τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

epitropes perifereion moutz

Στην τοποθέτησή του επεσήμανε την ιδιαίτερη επιβάρυνση των δομών υγείας των Νήσων κατά 80% από τους εισερχόμενους πληθυσμούς Προσφύγων και Μεταναστών και τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται σε υλικά, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και υπέβαλε δύο αιτήματα:

Α) Την πλήρωση των κενών που υπάρχουν στις λειτουργούσες Δομές Ιατρικής Φροντίδας των Νήσων, υπογραμμίζοντας και την ανάγκη εξίσωσης των μισθολογικών προτύπων με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Β) Την ενίσχυση του θεσμού των Κέντρων Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το