Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεύτερη επιτροπή ΚΕΠΑ σήμερα και αύριο στη Λήμνο

banner roots

Δεύτερη επιτροπή ΚΕΠΑ σήμερα και αύριο στη Λήμνο
23.10.2013 | 08:59

Δεύτερη επιτροπή ΚΕΠΑ σήμερα και αύριο στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για δεύτερη φορά, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τη Λήμνο, επιτροπή ΚΕΠΑ, προκειμένου να εξεταστούν οι 65 αιτήσεις για πιστοποίηση αναπηρίας, που αφορούν περιστατικά νευρολογικού, παθολογικού, ορθοπεδικού, και καρδιολογικού χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες με τον τίτλο «Ορίζοντες» εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα την επίσκεψη της δεύτερη επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο.

«Η μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου «Ορίζοντες», βάζοντας το παλλημνιακό αίτημα του αναπηρικού κινήματος του νησιού, για τη δημιουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο και με τη βοήθεια της Επιτροπής Αγώνα, του Δημάρχου κου Χατζηδιαμαντή, αλλά και του οικείου ΙΚΑ της Λήμνου, κατάφεραν να φέρουν τα ΚΕΠΑ στη Λήμνο!

Ο Σύλλογός «Ορίζοντες» ανακοινώνει ότι κατά το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου, παρέστη επιτροπή Ιατρών του Κ.Ε.Π.Α στο ΙΚΑ Λήμνου, προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις για πιστοποίηση αναπηρίας περίπου 38 συμπολιτών.

Η επιτροπή που προσήλθε και η εξέταση των αιτήσεων αφορούσε κυρίως ψυχιατρικά και παθολογικά περιστατικά. Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υποβάλλει αίτηση στο ΙΚΑ Λήμνου, ειδοποιήθηκαν από το αρμόδιο γραφείο του ΙΚΑ και εξετάστηκαν από την επιτροπή.

Ανακοινώνετε στους ενδιαφερόμενους (στα μέλη μας και όχι μόνο) ότι η επόμενη επιτροπή ΚΕΠΑ, θα είναι στη Λήμνο το επόμενο διήμερο, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξεταστούν αιτήσεις για πιστοποίηση αναπηρίας 65 συμπολιτών (οι οποίοι έχουν ήδη κάνει αίτηση στο ΙΚΑ Λήμνου), που αφορούν περιστατικά νευρολογικού, παθολογικού, ορθοπεδικού και καρδιολογικού χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό και ύστερα από πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις του Συλλόγου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λήμνου και την Αγωνιστική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου, κατάφεραν τουλάχιστον, να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Λήμνου, που πρέπει να εξετάζονται από επιτροπή των ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, ώστε να μην πρέπει να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη ή στην Αθήνα για να πιστοποιηθεί η αναπηρία τους! Καταφέραμε, να μπορούν να εξετάζονται ΟΛΟΙ εδώ στο νησί και θα συνεχίζουν να το προσπαθούν!

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για Πιστοποίηση της Αναπηρίας τους στο ΙΚΑ της Λήμνου πριν λήξει η ημερομηνία παροχής αναπηρικού επιδόματος ή επιδόματος πρόνοιας, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των Δικαιούχων και να μπορεί να καλεστεί και πάλι η Επιτροπή Κ.Ε.Π.Α.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το