Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα Λέσβου Λήμνου έθεσε στον Υπ. Ναυτιλίας ο Νίκος Σηφουνάκης

banner roots

Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα Λέσβου Λήμνου έθεσε στον Υπ. Ναυτιλίας ο Νίκος Σηφουνάκης
25.10.2013 | 09:10

Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα Λέσβου Λήμνου έθεσε στον Υπ. Ναυτιλίας ο Νίκος Σηφουνάκης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Λέσβο λόγω της πρόσφατης διακοπής ακτοπλοϊκών δρομολογίων επεσήμανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Σηφουνάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του, και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι η κατάσταση για τους κατοίκους της Μυτιλήνης είναι τραγική, καθώς πλέον εκτελούνται μόλις τρία δρομολόγια την εβδομάδα, για δε τη Λήμνο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Ο κ. Υπουργός, κατά τη συνάντηση, δεσμεύτηκε  ότι τα δύο εβδομαδιαία δρομολόγια Ro-Ro θα είναι σε διαφορετικές ημέρες σε σχέση με τα επιβατικά πλοία, καθώς και ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα για επέκταση της επιδότησης σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Τόνισε ακόμα ο κ. Σηφουνάκης ότι η συρρίκνωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων αποκόπτει την πρόσβαση των κατοίκων από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και ζημιώνει τις τοπικές οικονομίες και επιχειρήσεις (προμηθευτικές, εξαγωγικές κ.α.) σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σηφουνάκης και οι υπόλοιποι βουλευτές κάλεσαν τον υπουργό να ενεργήσει άμεσα ώστε να υπάρξει καθημερινή ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών με την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα κ.α.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel