Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δ. Αχιλαδέλλης: πρόσω ολοταχώς για την δημιουργία του 2ου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου
afoi poriazi
Φωτογραφία: Ni.Kon Φωτογραφία: Ni.Kon
28.12.2021 | 20:25

Δ. Αχιλαδέλλης: πρόσω ολοταχώς για την δημιουργία του 2ου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Για τις εξελίξεις, οι οποίες αφορούν την πρόοδο των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του "Χριστοδουλίδειου Μεγάρου" στον Ρωμέικο Γιαλό ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος "Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο", κ. Δημήτριος Αχιλαδέλλης: 

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» σε μια άψογη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου, την Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας του εμβληματικού κτιρίου «Κόσμημα» του Νησιού μας «Χριστοδουλίδειο Μέγαρο».

Η Τεχνική Μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου, σε πρώτο στάδιο, συντάχτηκε από τις Μηχανικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Κων/να Φασλά και κ. Κική Αμαραντίδου και στη συνέχεια η Οικονομική Μελέτη Βιωσιμότητας ολοκληρώθηκε από το Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο-Οικονομοτεχνικές Μελέτες, του κ. Χρήστου Κουτσογιάννη, χωρίς κανένα κόστος για το Ίδρυμα και την Εφορεία.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δια του Εφόρου κ. Παύλου Τριανταφυλλίδη, εκφράζουμε τις θερμότερες των ευχαριστιών μας στην κ. Κων/να Φασλά και την κ. Κική Αμαραντίδου και τον κ. Χρήστο Κουτσογιάννη και τους συνεργάτες του, για την προσφορά τους.

Η Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας του κτιρίου, αφού πήρε και την έγκριση- επιβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, με σχετική εισήγηση της Διαχειριστικής Επιτροπής και τα απαιτούμενα έγγραφα- δικαιολογητικά, διαβιβάστηκε στην Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την έγκριση μακροχρόνιας μίσθωσης του «Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» με το όμορο οικόπεδο, στο Υπουργείο Πολιτισμού για την στέγαση του σύγχρονου, 2ου Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Συμβολαιογράφο κ. Φωτεινή Εκμετζόγλου για την βοήθειά της και την συνδρομή της στην σύνταξη των εγγράφων εκτίμησης αντικειμενικής αξίας ειδικών κτιρίων, όπως και την Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κ.Ηβη Νανοπούλου, για τις τεχνικές προτάσεις, παρατηρήσεις της, επί της μελέτης.

Θα ήταν παράληψη μας να μην εκφράσουμε τις ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες μας, προς τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, για την άψογη και ουσιαστική συνεργασία μας, για τον κοινό μας στόχο της διάσωσης του εμβληματικού κτιρίου «κόσμημα» του Νησιού μας, την αποκατάστασή του στην πρότερή του κατάσταση, μορφή και την δημιουργία του 2ου σύγχρονου, Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, που θα αποφέρει άμεσα έσοδα στο Ίδρυμα «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» για την εκπλήρωση της βούλησης του Κληροδότη και των σκοπών του Ιδρύματος.

Με εκτίμηση

Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο»

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Κ. Αχιλαδέλλης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018